S dítětem na svatbě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #178724 27.6.2019 22:29

Ahoj děvčata,
řeším teď takovou věc - v srpnu jdu kamarádce jako svědkyně na svatbu a malou (tou dobou 17 měsíců) budu mít sebou. Jenže tam nikoho neznáme a Kačka nejspíš po dobu obřadu u nikoho cozího nevydrží.
No a teď k dotazu - je vhodné mít celou dobu malou u sebe (nejspíš na ruce)? Já si myslím, že by to nemusel být problém, ale ráda bych znala názor ostatních.

Díky a hezký večer ☺

Děkuji vám všem za názor. Svatba bude na úřadě a nevěsta sama má 2letého syna, který tam také bude. I s ní to proberu, chtěla jsem zatím znát další pohled na věc. Opravdu není kdo by v dobu obřadu malou pohlídal... A i kdyby tam byl se mnou přítel, tak Kačka je taková závislačka, že by se dožadovala být u mě... věřím, že to s ní nějak zvládnu a kamarádce svatbu nepokazím. I když toho se nebojím, i kdyby došlo k nějakému fopa, bude to do budoucna dávat k dobru ;-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • měla sem na svatbě kamarádku - svědkyni s dcerou sotva rok a v době obřadu ji hlídala babička. moc si neumím představit, že by jsi měla držet celou dobu obřadu tak velké dítě na rukách a že by dítě bylo v klidu a nechtělo běhat a případně jinak narušovat obřad.
    domluvila bych se primárně s nevěstou a alespon na obřad si zajistila někoho, kdo pohlídá - třeba před obřadem zavézt k babičce/kamarádce apod, aby jsi měla na obřad klid. svědek těžko může odejít v průběhu obřadu když dítě bude mít nějaký problém.

  • řešila bych asi hlavně s nevěstou a ženichem...jak moc vážně a formálně svatbu a hlavně obřad berou, záleží i kde bude svatba. byla jsem na svatbě v kostele, kde je ten obřad na delší dobu a má to jinou atmosféru, a kde dítě svědkyně se neustále motalo kolem ní a druhé svědkyně. dost to rušilo i mě jako hosta, nemluvě o nevěstě, ženichovi a a oddávajícím. Naopak pokud je obřad neformální třeba i venku, malá tam může tu chvilku pobíhat a asi to nikomu vadit nebude. Ale asi bych se snažila na obřad raději zajistit hlídání

  • Eika27.6.2019 23:24

    Asi bych se zkusila spíš domluvit s nevěstou. Záleží, zda to bude na úředě a nebo v kostele.
    Mně osobně by to vůbec nevadilo.

  • petulinkaa1327.6.2019 23:29

    Za svědka jsem byla ještě v době kdy první dcera byla ještě v břiše :-D ale kdyz jí bylo 18 měsíců, byli jsme na svatbě a naprosto super v pohodě :-) před týdnem jsme byli na svatbě a druhé dceri je teď 17 měsíců a taky v pohodě, problém nebyl, to by si šla sama nebo fakt tam nikdo nebude kdo by se po dobu obřadu o ní postaral?

  • buccaneerka228.6.2019 0:40

    A tatínek tam nebude, že by ji na těch pár minut měl u sebe on? Jinak taky myslím, že pokud to nebude vadit nevěstě, tak na ruce ji klidně mít můžeš. Mně by teda upadla ruka, ale Kačka je asi drobek. :-)

  • stupidiack28.6.2019 5:59

    Přesně, ať ji tu chvilku pohlídá její tatínek, přece jen je na něj zvyklá jako na tebe. :-)

  • By byly na svatbe znamych, kdyz bylo dcerce 18 mesicu, znali jsme jen nevestu a zenicha, tak jsme si ji prohazovali s pritelem. Dcerka byla v obdobi, kdy neposedela a chtela furt chodit, takze jsme se stridali i u obeda (chudak pritel jedl studené :-D)
    Klidne ji mej na ruce, jestli tak bude klidna. Nebo si půjčit RS satek s chvili ji mel v nem.
    Nebo pokud to nemate daleko, tak nechte dite u rodiny a vemte si jej na svatbu az po obřadu. Na te svatbe, kde jsme byli, to tak resili dve rodiny, aby jejich deti nerusily.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 515 odpovědí a 409 718 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist