Rýma -účinná a rychlá pomoc

Otázku položila: Daisy1980 22.8.2011 11:00

Ahoj holky, bojuji s rýmou (v současné době i alergickou rýmou a rýmou z nachlazení) - nemáte některá nějaký osvědčený tip, jak se té rýmy zbavit - už jsem neštastná, pořád smrkám, nos mám otáhaný a hlavně nic mi už nezabírá (používám léky na alergii Xyzall, pak nosní sprej Nsonex a teď i nosní kapky Otrivin). Třeba nějaké čaje nebo inhalace z konkrétních bylin - prostě cokoliv......Jsem ve stavu: "Tonoucí se stébla chytá" :) :) Děkuji za radu a přeji krásný den.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    s tímhle mám osobní zkušenost .. ale pro většinu lidí je to nepřijatelný. Přestala jsem jíst mouky, ml.výrobky , cukr a trop.ovoce a začala si proplachovat dutiny a už dva roky jsem bez alergie a nachlazení..pokud bys chtěla vědět víc, tak napiš..

  • Martasek8922.8.2011 12:27

    Mně pomáhá protáhnout nos třeba horká polévka, nebo jídlo. Tou párou se to dost protáhne :) Nebo zkusit heřmánek a pařit se :)

  • já bych ti doporučila používat spreje obsahují mořskou vodu nebo něco na ten způsob (Physiomer, Vincentka, Mar plus, Sterimar atd.). Můžeš je používat podle potřeby jednak na pravidelnou hygienu nosu nebo na propláchnutí nosu před použitím Nasonexu nebo Otrivinu, protože pak by se měl zvýšit i jejich účinek tím jak budou působut na čistou sliznici ;-) Hlavně hodně doplňuj tekutiny, ať hleny nejsou moc vazké. K inhalaci ti pomůže směs 4 solí (mají v lékárně) nebo Ambrobene roztok, případně se dá inhalovat i Vincentka nebo dát pár kapek Pinosolu bylinkových nosních kapek...i když zase je otázka jestli ta horká pára nos ještě víc nepřekrví a ten pak nebude oteklejší...takže bych to z těma inhalacema nepřeháněla ;-)

  • Jak se říká neléčená rýma týden, léčená 7 dní... Vyčetla jsem babskou radu na netu a tam psali,že pomůže když si budeš pravidelně oplachovat običej studenou vodou,ale musíš opravdu často, nestačí když se 3x denně opláchneš.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist