Rýma u kojence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50569 31.1.2012 19:11

Jak a čím léčíte rýmu u kojence ? Mám sprejík do nosu, ale sama nemám šanci to mimču vstříknout :'-(

A do toho poslední dny pořád křičí, v noci skoro nespala, zkoušíme vše a pořád křičí, tak nevíme, co se to s ní zase děje :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Když byl malý kojenec, nejdříve jsem mu nosánek vykapala Libenarem a pak jsem hleny odsála odsávačkou na vysavač.

  • Je to celkem brutální, ale když chci malému stříknout do nosu nějaký kapky, tak si musím kleknout, pridržet mu ruce koleny u těla a jednou rukou držím hlavu a druhou stříkám něco do nosu. Stejně ho i odsávám když jsem sama doma. nedělám to často maximálně 2xdenně v nutných případech. Je to otrava tak přeju brzké uzdravení.

  • Ahoj, no u nás to bylo dost podobně, když jsem byla sama doma, musela jsem nad malým klečet a násilím mu kapičky dát. Stejně to bylo s odsáváním - plakal na celou vesnici a má to do dnes :-)

  • ahoj, taky s tím bojujeme, měli jsme zánět v očičku, tak jsme museli stříkat do nosánku a odsávat, masáž u kořene nosu (to se mu moc nelíbilo) a kapat do oka, to bylo vůbec něco - myslím, že jsme kapali 4-5 x denně, to malému byly 3 měsíce. Byl to boj, držet mu hlavu a ještě otevřené očičko, to nosánek je taky boj, ale oko bylo horší. Odsávačka mu většinou nevadí. Ale prostě opravdu hlavu držet jednou rukou a druhou stříknout, ale mají sílu ty naši drobečkové.

  • ahoj, když byly moje děti malé, spreje do nosu nebyly, ale nosánek s rýmou jsem nejdřív vysála odsávačkou na rýmu a pak vytírala namočeným uchošťourem v kapkách na rýmu, také pomáhá zvýšená poloha hlavičky, aby rýma nestékala do krku a do oušek, protože miminka mají všechno spojené a často po rýmě pak přijde zánět středního ucha

  • Nejraději mám při rýmě odsávačku (nepoužívám tu na vysavač,ale balonek,jako měli kdysi naše mamky na nás - opět se vyrábí)... a kapu kapičky Quixx baby s mořskou vodou,jsou nenávykové a dají se užívat podle potřeby...takže kapu během dne několikrát,před a i po odsávání....prostě podle potřeby :o):-):-):-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist