Růstové faktory a kmenové buňky léčí pohybové ústrojí 27. 02. 2012

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36762 27.6.2012 10:39


27. 02. 2012

DOBRÝ DEN Co si otom myslité ? Použití růstových faktorů a kmenových buněk k léčbě pohybového aparátu je dokumentováno v celé řadě vědeckých studií publikovaných v odborných časopisech. Obě progresivní metody, při kterých je využita schopnost vlastního těla k obnově poškozených tkání, aplikují v ortopedické ambulanci Programu H Plus, moderní klinice s komplexní ambulantní péčí a zázemím nejlepších nemocnic v Praze. „Úspěšnost léčby těmito metodami je vysoká a nejsou dosud známy žádné vedlejší účinky,“ potvrzuje MUDr. Petr Teyssler, ortoped Programu H Plus. Děkuju8-.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl27.6.2012 11:08

    Já si myslím, že asi na toto dosáhne bohužel je pár pacientu... ony ty studie jsou skvělá věc, ale ne vždy se povede pomoct všem pacientům z pohybovými problémy. Nejlepe asi na toto odpoví přímo lékař daného pacienta, jestli jemu je pomoci či není, a jestli je to např. hrazené pojišťovnou či jestli si člověk musí tento zákrok platit sám.

    Pak je další faktor, že člověk který má narušenou míchu má bohužel smůlu a pomoci mu není.. (aspoň si to myslím, že třeba kdo má poruchy svalového tonusu že se lékařům jen tak něco nepodaří, ale nevím no. Nejsem lékař, píšu jen to co si myslím.

  • Léčba kmenovými buňkami je teprve ve fázi zkoušení, takže pokud to někdo někde praktikuje, tak je to "na černo" a určitě to neplatí pojišťovna a věř, že to bude hodně drahé... Každopádně to není zatím schválený postup. Klinické zkoušky probíhají ve světě i u nás pro některé indikace, ale ještě to bude chvíli trvat a každopádně to není všelék.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist