Rozvodové řízení - jak probíhá???

Otázku položila: Anonymní uživatelka #45396 24.9.2011 17:10

Ahojky, jelikož se kamarád rozvadí a neví co ho čeká, tak bych mu ráda poradila, jenže nemám o tom zdání a tak by mě zajímalo, jak se postupuje při rozvodu a co se bude dít??? Žádost už oba podali a minulý týden mu přišel dopis od soudu, že se má v říjnu dostavit a tak mě zajímá, co se tam bude dít aby se na to mohl připravit, resp. co se tam řeší a jestli to bude u soudu jen jedna návštěva a nebo více??? Moc díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj,u mě to proběhlo bez problému.Nejdříve se konal soud o svěření dětí do péče.Protože jsme nechtěli u soudu žádné problémy a domluvili jsme se s býv.manželem,soud proběhl v klidu a asi po půl roce jsme měli další stání , kvůli majetku a našemu manželství,ale vzhledem k tomu,že jsem už rok nebydlela s manželem,tak nás do 20.minut rozvedli,vše probíhalo v naprostém kliduTaké sem se hrozně bála,ale záleží jen na lidech jak se domluví.Soudkyni jsme měli skvělou,a nenutila nás říkat co by jsme nechtěli,a v ničem se zbytečně nerejpala.

  • na jedno stání to nebude. Kamarádka se rozváděla nedávno, mají jedno dítě. Jako první měli řízení ohledně dítěte, byli předem na všem domluvení, sepsali dohodu na sociálce a soud jim ji jen posvětil. Rozvod následoval několik měsíců na to a bylo to během 20 minut všechno hotové. Ale oni se rozešli v klidu, na všem se společně domluvili. Kdyby si házeli klacky pod nohy, tak by se jim to táhlo pěkně dlouho. Chtěli to udělat rychle a v klidu a povedlo se jim to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist