Rozvod, je vše podané správně?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #37150 30.3.2011 17:16

Ahojky womenky,
mám prosbičku..
Přítel se teď rozvádí, koncem prosince jeho ještě manželka poslala žádost o rozvod i s dohodou, mají nezletilé dítě vše mají napsané v té dohodě - alimenty, vídání dítěte apod. Nežijí spolu 2 roky apod.
No, ale už jsou to 3 měsíce a nic mu od soudu nepřišlo, žádný termín stání jen mu přišlo cosi od sociálky, ale sami jsme tomu dopisu nerozumněli..
Nevíte jestli je vše v pořádku nebo má se někam obrátit? Protože si myslíme, že by se měli ozvat podle zákona do 60 dnů?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj od soudu přijde předvolání ke stání, ale já sama na to čekala 9 měsíců. Nejprve se upravují děti, to znamená návštěva sociální pracovnice k šetření kdo a jak se o děti stará atd. a ta podává zprávu k soudu, pokud je to dohodou. Pokud žalobou, nejprve se upravují děti, které mají přiděleného opatrovníka - sociální pracovnici a až je platný rozsudek o výchově a výživném na děti teprve se dělá rozvodové stání. Kdyby jste tam měli něco špatně už by vás soud obeslal k doplnění. Spíše je toho tolik, že ještě nejste na řadě a nebo se čeká na tu sociálku. Já sma jsem tím procházela od r 2001 do r 2003 kdy jsem slavnostně byla rozvedená a to už jsem čekala dcerku s nynějším manželem. Tak tak jsem stihli zablokovaný termín svatby, to víš úřady.

  • petulinkaa1330.3.2011 18:25

    Co vim manzel kdyz se rozvadel s byvalou tak podali zadost, musel se vyresit majetek,pak deti a az potom je rozvedli,o rozvod zažádali v lednu a v cervnu byli rozvedeny,takze pul roku.....

  • dzusinka31.3.2011 16:35

    Opravdu to trvá, kde jsi vzala těch šedesát dnů?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist