Rozpadá se nám přátelství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403604 20.2.2020 22:09

Zdravím
Už se někomu potřebuji svěřit, tak to zkusím tady. Budu ráda za každou radu i názor.
Je mi 20, před třemi roky jsem se začala kamarádit s jedním (o rok starším) klukem. Měl o mě zájem hned od začátku. Byl psychicky nemocný, měl různé zdravotní problémy a já mu s nimi pomáhala, snažila se ho dostat do lepší nálady, být mu oporou. Po roce jsem sním zkusila jít do vztahu. Pořád se mi vyzpovídal a svěřoval co ho trápí, jak to má v životě těžké apod. Já byla ráda, že se mi svěřuje, ale nebavily jsme se o ničem jiném, konverzace žádná. Problém byl v tom, že jsem mu neřekla, že mi to vadí. Řekla jsem mu to až po tom, co jsem se s ním rozešla. Mrzelo ho to, že se nemohl ani pokusit to změnit , aby vztah fungoval. Řekla jsem, že budeme dále přátelé. Byl trpělivý, hodný, nikdy na mě s ničím nespěchal, dával mi dárečky, měl mě rád přes všechno co jsem mu nehezkého řekla a odmítala ho. Celé roky to se mnou nevzdával, pořád mě miloval. Ale já se na víc už necítila. Radila jsem mu ať si najde jinou holku, že se s jinou bude mít určitě líp (ikdyž jsem ho chtěla mít pro sebe, aby mu nikdo neublížil).
Dost se změnil, je na tom lépe a snaží se.
Poslední asi rok se nedokážeme bavit, já se mu nedokážu svěřit, abych ho nezatížila. Neumím najít společné téma, abychom se nějakou tu hodinu bavily.
Před pár dny mi řekl, že má novou přítelkyni. Celou mě to rozhodilo a já nemohu myslet na nic jinýho. Teď to je další důvod, proč se s ním nedokážu bavit, nemohu předstírat, že jsem v pořádku a nic se neděje.
Uvědomila jsem si, že ho miluju. A on zase, že nemá cenu na mě čekat.
Pořád má zájem být přátelé, má mě stále rád.
Jediný problém, co teď je, že se už tolik nebavíme, nemáme téma a nejde mi se o čemkoli bavit.
Nechci ty roky zahodit a hlavně mi to ani nejde.. Přijde mi, že jsme spojeni hlavně tím, že k sobě máme velké city.
Myslíte, že to půjde ještě zachránit, když se budu snažit?? Jsem teď z toho dost špatná a dávám si to za vinu, s tím že jsem hloupá a neodpustím si to. Protože to není "14letá první láska" ale už to beru jako zkušenost do života. :(
Moc prosím o radu, na co přesně se mám zaměřit, o čem se bavit, co dělat, jak ho dále podporovat atd.
Děkuji moc!!! :O

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nezlob se, ale mně trošku přijde, že si ho teď začala chtít zpátky až kvůli tomu, že si našel někoho jiného a ty se s tím neumíš vyrovnat. To neni úplně dobře. Pokud říkáš, že jste si už neměli ani o čem povídat, asi bych řekla, že se k sobe zkrátka nehodite a nema to cenu slepovat. Pokud je teď v novém vztahu šťastný, nic bych mu neříkala a nekazila jim vztah. :-(

  • No, takovy ženský "kámošky" jako Ty jsou fakt příšerný. Hele, to je přesně to, co říkám celej život. Mezi muži a ženy by takova "přátelství" být neměla, jo, pokud jsou oba nezadani, tak klidně, ale pak když mají vztahy a svý partnery, tak je to jen problém. A Tys to vystihla ve svým příspěvků dokonale. To ses teda kamarádka, když ho pošleš do háje a pak když je šťastnej a najde si holku, tak ho chceš zpátky??? A vymyslíš, co pro to udělat??? Bože, najdi si svýho chlapa a neser se jim do jejich vztahu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist