Rozdvojena osobnost u ditete

Otázku položila: Bývalá uživatelka #32563 14.7.2018 12:49

Ahojik womenky na internetu to nikde nemuzu dohledat tak se ptam tu. Najde se tu maminka ktera se s Tim setkala osobne nebo u pribuznych treba?Base dcerka Anicka asi tak pul roku ma takove rozkazovaci obdobi vuci Tomaskovi. Ale co me zarazi Vic, ze uz asi tak ROK mluvi dvojhlasne kdyz si hraje sama. Nevim zda he to v poradku , mamka si mysli ze trpi rozdvojenou osobnosti. V srpnu bude MIT 5 let setkal jste se s tim nekdo?? Dekuji za odpoved.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk14.7.2018 12:56

    Já teda vím o dětský psychice prd, ale přijde mi to normální, že dítě si povídá samo se sebou, vede rozhovor a hraje si na víc osob najednou. A mění přitom hlas. Pokud se jinak chová normálně, není důvod se znepokojovat. Pokud vím, tak děti si i často vymysli imaginární přítele, na kterého svádí různé věci, atd.

  • petulinkaa1314.7.2018 14:27

    Aničko je to v pořádku, neboj :-) naopak je super ze si sama hraje a takto si vypomaha, dělají to vesměs všechny děti ;-)

  • A.t.i14.7.2018 14:16

    Myslím si, že u dětí je to normální. Buď ráda, že má dobrou představivost. Já jako děcko, vzhledem k tomu, že jsem byla jedináček toužící po sourozencích, jsem měla spousty imaginárních sourozenců. A myslím, že jsem se okolí musela jevit jako blázen.:-D Mluvila s nimi, odpovídala za ně, vozila prázdný kočárek, protože v něm přece leželo imaginární miminko, chystala jim jídlo, spávala na kraji postele, aby se tam vlezli i ti ostatní atd.:-D

  • Já bych řekla, že je to naprosto v pořádku. A myslím, že je to tak správně. Dítě se dobře vyvíjí, má představivost a utváří se osobnost.

  • vilamotylkova14.7.2018 13:45

    Zminila bych se o tom na petilete prohlidce,jak uz byla psano vys. Pro svuj klid bych nechala napsat doporuceni - vysetreni u psychologa pro deti. Vysetreni neni pro deti nijak stresujici. A budes mit jistotu,ze si nic nezanedbala. Ale to je jen,jak bych se zachovala ja.

  • Risu14.7.2018 14:21

    Proste ma imaginarni kamaradku, to je normalni. Divne by to bylo az kdyby casem nezmizela.
    Ja si vymyslela dvojce :-D

  • Hele já myslím že je to úplně normální, já taky taková byla. Ale nevím, vždyť je to tvoje dcera a Mamka tě asi musela pořádně vystrašit:-D

  • Buď v klidu, je to normální a podle mě to dělají téměř všechny děti :-) Naopak myslím, že je to v jejím věku dobře. Má fantazii :-)

  • Souhlasím s ostatními. dcera má jen bohatou fantazii. Dělala jsme to samé, vymýšlela jsem si příběhy a mluvila za mnoho osob...a jsem - no - celkem v pořádku :-). Schizofrenie se projevuje jinak.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 502 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist