Rozchod s pritelem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #262572 29.10.2019 19:07

Ahoj, spíše maminky co mají děti. Rozešla jsem se s přítelem po 9letem vztahu. Máme dvě děti 3,5a7,5 léte.Nerozumime si, pořád hádky a jeho chování za ty roky mu prostě neodpustím. Už nevím jak vztah zachraňovat, je to pořád dokola, sliby. Co vše si zařídit? Bydlíme v paneláku, byt je psaný na přítele. Vím, že to bude hodně těžké, ale určitě se to dá zvládnout. Děkuji všem za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je potreba se domluvit s chlapem o peci a alimentech, navstevach, povinnostech apod.
    Ale jeste pred tim doporucim si nasetrit penize bokem, kdybys potrebovala hledat podnajem. Klasicky by melo stacit nasetrit ve vysi 3-4 najmu. Samozrejme cim vic, tim lip, kdyby nastal vypadek v alimentech, at mas rezervu. Mozna neni od veci si i nejaky podnajem uz vyhlidnout, abys pak neresila, ze te chlap i s detmi v navalu vzteku vyhodil z bytu, prave proto, ze je byt psany na nej.
    Myslim, ze prepsani z chlapa na tebe nebude tak snadne, jak pise anonymka, protoze bude potreba i souhlas chlapa.
    Nepises, jak je na tom s nazorem na konec vztahu on. Souhlasi nebo ne? Podle toho bych se ridila, ale ty prachy si nasetri a do te doby mu nic konkretniho nerikej. Maximalne bych mu dala ultimatum, ze jestli se do 3 mesicu (nebo vic, podle toho, kolik potrebujes casu setrit a hledat byt) nic nezmeni, odstehujes se i s detma.

  • Ahoj, skus se domluvit s majitelem aby přepsal smlouvu na tebe. No pokud je uveden jako otec v RL dohodnout se na výživném, pokud se nedohodnete tak asi soud. Jinak asi svěření do tvé péče. Já byla v trošku jiné situaci, bývalí mě nechal když jsem byla v 8 měsíci. Bohužel jsem to měla horší a bydlela jsem půl roku na azylovém domě. Každopádně před porodem jsme byly na matrice kvůli otcovství. Když jsem se dozvěděla že si nasekal půl Mega dluhy a dozvěděla se že půjdu na azyl tak jsme zašli na OSPOD a ústně jsme se dohodli na výživném o tom kdo ji bude mít v péči, návštěvy a to bylo všechno. Určitě to zvládnete ;-) jsou maminky na tom daleko hůř. A Teda asi ještě podle finanční situace přídavky, nějaké příspěvky?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist