Rozchod s milovaným člověkem

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80443 25.8.2013 17:56

Dobrý den, je mi 19 let a měla jsem doposud o 12 let staršího přítele. Seznámili jsme se před dvěma lety. Už měl bohužel dluhy, protože je zkrachovalý podnikatel(měl kavárnu). Bojovali jsme s tim dva roky, z práce do práce...Dluhy se pomalu snižovaly a já věděla, že ho moc miluju i přesto všechno. Naši ho také měli moc rádi. Jenže příteli sháněli práci všichni kolem a třikrát o ni přišel ze stejného důvodu. Půjčoval si tam peníze např. z tržby. Teď to vyvrcholilo tím, že mu můj bratr sehnal dobrou práci, kde se dělalo s tabákovými výrobky a jelo tam až moc peněz. Příteli chybělo třikrát, to co měl na konci dne mít a pokaždé na firmě slíbil, že udělal nějakou chybu a druhý den ráno, peníze hned měl ...O tuto práci přišel, ale vedl si pořád svou, že to nebylo úmyslně, že byl prostě nervozni a spěchal, proto mu peníze chyběly. Můj bratr ale slyšel v práci jinou verzi a celá má rodina přítele zavrhla. Řekli mi, že jsem mladá a že se na tento život v nervech mám vykašlat. Sama to vím už dávno, že je na mě hodný, je skvělý a nikdy by mi neublížil, ale že s ním nikdy nebudu šťastná, kvůli jeho kopancům a věčným problémům s penězi. Také mi kolikrát přísahal, že dluhy už žádné nemá...Bohužel důvěra v tomto směru je ztracená. Já jsem ho dnes opustila. Ale jsem úplně vyřízená , on mi řekl, že jsem udělala správnou věc....ale já se utrápim. Stále na něj myslim, co bude dělat ...nechci mu volat, bude to horší. Prosím poraďte...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Lidi se nemění,člověk ktery je i v tomhle věku nezodpovědý k práci a penězům takový bude celý život. Dobře,že jsi se ho zbavila,neboj se ta bolest přejde,snaž se vydržet,jsi ještě mladá přijde nová láska a jednou budeš šťastná. S tímle by Tě čekalo jenom samé trápení.

  • Zažila jsem to samé v bledě modrém... V 15 (necelých 16) jsem začala chodit s o 7 let starším klukem. Bylo mi s ním dobře. Ke mě se choval vždy hezky... Jenže po dvou letech chození jsem se s ním musela rozejít, jinak bych ho asi musela roztrhnout vejpůl. V 17 jsem byla jak stará ženská, se starostmi, který mi za to nestály, přišlo mi, že v našem vztahu jsem já ta dospělá. Zadlužen byl otec přítele - a hooodně. Přítel byl neustále bez práce, bydlel u rodičů. Prakticky se od nich nechal živit. Pořád si myslel, že mu někdo nabídne práci, kde dostane firemní auto, notebook, telefon a kdo ví co ještě. Že na něj asi všichni čekají. Pořád jsem ho nutila, aby šel dělat. Když už si teda nějakou práci našel, tak tam vydržel jen chvíli. Zakázala jsem mu, aby si půjčoval jakékoliv peníze, nedejbože, aby půjčené peníze dal tátovi. Samozřejmě mě neposlechl!!! Půjčil si peníze, které neměl jak splácet, protože byl bez práce. Pak už jsme se jen hádali. Protože do podřadné práce přece nepůjde. Vzdala jsem to s ním. Řekla jsem si, že v tomhle věku mi to za to nestojí. Sice jsme se k sobě ještě asi 2x vrátili, pořád jsem ho měla ráda a byla jsem mladá a hloupá... Nemělo to už ale delšího trvání než 14 dnů. Svého rozhodnutí nelituji. Jsem za něj ráda a divím se, že jsem to vydržela tak dlouho.

  • Tak já v takovém vztahu byla 5let. Od svých 18 on měl o pět let víc. Ze začátku jsem ani netušila co se děje, ale postupně to vycházelo na povrch, byl to srandista a všichni ho měli rádi. Jenže nakonec jsem zjistila, že má kolem 700.000,- dluhy a ani neví za co a že on za to nemůže atd. Do práce se mu nechtělo a s jedním kámošem jen pořád něco kšeftovali, ale o ničem. V práci si prý nevidělá tolik prostě jen bludy pořád ty samé dokola. Nakonec jsem to nevydržela a ukončila to. Málo kdo to chápal, protože byl prostě super, ale nikdo neviděl tu skutečnost. Ze začátku mě to trápilo, ale po dvou výplatách jsem si naráz všechno uvědomila, protože jsem měla peníze na cokoli. Koupila jsem si nový PC a oblečenía už nevím co všechno a pochopila, proč jsem do teď nic neměla. Jsem za to šťastná, protože on je stále stejný, dokonce svou nynější manželku podvádí a věřím, že s penězi na tom nejlíp nebudou.
    Hlavu vzhůru, to přebolí. Chvilku to potrvá, ale pak budeš jen ráda ;-)

  • ahoj, já to řešila nedávno s mým partnerem, taky následoval rozchod z mé strany. Nejdřív pohoda, pak postupně začalo všechno do sebe dokonale zapadat a v době, kdy chtěl dostat své problémy na mě, tak jsem vycouvala a všechno to ukončila. Kdyby to na mě vyvalil všechno hned od začátku, dál jak ke kamarádství bych to dojít nenechala. Opravdu jsem nechtěla dojít až k tomu, že do mého bytu, kde mám malé dítě jednoho dne vtrhne exekutor a začne oblepovat. Ono mi bylo nejdřív divné, proč se zuby nehty brání zavedení účtu v bance, proč nechce od operátora tarif, i když hodně provolal a proč si nechává posílat výplatu ke známým a rodině a ve svých letech nemá vůbec nic a to opravdu nic :-( Někdy ani co pořádného na sebe.
    Byl to rozchod z mé strany z rozumu, ale jinak to nešlo. Opravdu nepotřebuji další problémy, mám svých víc než dost.

  • už jak ti zde někdo psal, v jeho věku by měl být zodpovědný k penězům.. neměla by ses s ním v budoucnu dobře, věř mi.. udělalas dobře....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist