Rozchod kvůli psovi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #374682 1.8.2019 19:50

Ráda bych chtěla slyšet názor více lidí, jsem už bezradná. S přítelem, teď už možná ex, jsme se více jak po 5 letech přátelství dali dohromady. Poslední rok to mezi námi pořád jiskřilo, událo se hodně věcí, kdy jsme se vzájemně podporovali a více jak před měsícem jsme se konečně dali dohromady. Musím říct, že je to poprvé, co jsem opravdu zamilovaná, je nám hrozně hezky, jsem u něho v bytě už skoro nastěhovaná, ve všem si rozumíme. Ovšem je tu jeden problém - jeho pes. Psy miluji, jenže jeho byt je maličkatý a on má pitbulla....Má ji 3 roky, ale jakmile jsem tam ještě já, doslova o sebe v bytě zakopáváme, lezla mi do sprchy, každou noc jsem ji vyháněla několikrát z postele, špinavá z venku, jedl s ní téměř z jednoho talíře, dokonce bývala i u toho, když jsme spolu spali...Už je to lepší, ale pro mě je to stále přítěž. Chápu, že je pro něj srdcovou záležitostí, já s ní ale moc nevycházím...být v domě se zahradou, je to jiné, ale v bytečku 1+1 se to prostě nedá. Navíc takový pes musí mít tvrdou ruku a popravdě, on ji zrovna moc nemá...poslechne třeba i mě, ale když na to přijde, ignoruje i jeho (nedávno v řece honila dlouho kačeny, cirkus před všemi, modlili jsme se, aby některou nezabila, na volání vůbec nereagovala). A mě napadá..co bude dál? Vzhledem k situaci stěhování do většího nepřipadá v úvahu + představa mít děti? Toto plemeno absolutně k dětem ne dle mého, kor když není fakt vychovaná, už prý ti, od kterých ji kupoval, mu řekli, že s ní budou problémy, že má svoji hlavu, ale jemu se prostě líbila. Jednou mi řekl, že by o mě nerad kvůli psovi přišel, ale včera se to vyhrotilo tak, že ač je mi z toho hrozně těžko, asi to tak bude...pes vyhraje. Přijde mi to hrozně absurdní a nevím vůbec, co dělat, je mi to hrozně líto, aby to skončilo jen kvůli psovi, ale jediné konflikty, co jsme měli, byly vždycky kvůli tomu...Jaký na to máte názor? Děkuji všem za upřímnou odpověď.

  • 11.08.2019 16:30:56 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Osobne chápu, ze pokud ma k psovi blízký vztah (a ten kdo psa má, na nej obvykle neda dopustit), tak je pro nej moc důležitý. Pes se nedava pryc, jen kvuli tomu, ze plně nevyhovuje, je to clen rodiny.
    Být tebou, nechtela bych po nem, aby si vybiral mezi tebou a psem. Spíš můžeš chtit, aby byl ve výchově důslednějsi, případně chtit, aby se obratil na odbornika na vycvik psu, abys měla jistotu, ze poslechne.
    Ale osobne bych psa kvůli vztahu pryč nedala.

  • Mám bratra, který má bulteriéra, sice poslouchá, ale dovoluje mu od začátku spát s ním v posteli, jít s ním do koupelny, dělat bordel po bytě apod.
    Vztahová situace: za poslední tři roky vystřídal asi pět nebo šest holek/žen.
    Osobně si myslím, že k takovému člověku bude sedět jenom člověk, který žije stejně, tzn. spí se psem v posteli, nevadí mu, když mu strká čenich do talíře apod.

    Já o sobě vím, že bych to nesnesla. A on z toho určitě nesleví. Takže může to znít blbě, že se rozejdete kvůli psovi, ale spíš bych to viděla, že se neshodnete na prioritách, soukromí, pravidlech domácnosti a tak.

  • Já bych, na tvém místě, trvala na výcviku psa s nějakým profíkem ve smyslu toho, aby se trošku vychoval. Co se budoucnosti týče, je hoooodně brzy plánovat, ale chápu, že na to myslíš. Můj názor je takový, že byste při představě dětí měli do domku a pes na zahradu a ne žít v 1+1, což je naprosto normální životní posun pro rodinu, nicméně nyní bych se fakt snažila o to, aby přistoupil na určitou výchovu a pravidla. Ultimáta jsou k ničemu, psa bych se taky po měsíci vztahu nevzdala. Přeji hodně štěstí!

  • Tak trochu osvěty - pitbull nepotřebuje tvrdou ruku o nic víc než jakýkoli jiný pes. Je to hodný pes a potřebuje hlavně lásku, aby ji mohl dávat dál. V STANDARDU PLEMENE PITBULTERIÉR se dočtete, že jako podmínka k chovu je mírumilovnost k lidem. Je to u nich dost přísně kontrolováno a nikdy v historii nebyl k nenávisti k lidem vedený. Díky této povaze dlouhodobě udržované je velice vhodný k dětem a je to většinou taková psí chůva. Agresivita k ostatním psům je už něco jiného a proto by ji nikdy neměl pouštět na volno. Ale je tu taky otázka jestli je to vůbec pit nebo jen nějaký kříženec bez PP.
    Druhá věc je vrčení. Takže jak asi víte, pes neumí mluvit. Ale umí komunikovat. Vrčení je naprosto přirozený způsob, jak může pes dát najevo, že se mu něco nelíbí. Vaším úkolem je ho neignorovat a příště se takové situaci vyhnout. Protože pes MÁ právo vyjádřit nepohodlí, stejně jako vy. Pokud by mu bylo zakazováno vrčet, tak by mu nezbylo nic než příště bez varování kousnout.
    Je škoda že vám takové základy o psím chování a této rase neřekl přítel. Každopádně chyba je hlavně ve vašem přístupu.

  • Francy1.8.2019 20:27

    Nabídnu pohled z druhé strany, sice nejsem pejskař, ale mám 2 koně. Jsou pro mě všechno, našla jsem se v nich. Naštěstí mám partnera, který to plně respektuje, i když se jich bojí :-D Pomáhá mi, jelikož to stojí opravdu hodně času, rád to pro mě dělá. Sám má vlastní koníček, takže oba máme to svoje :-) Kdybych chodila s nějakým týpkem z města, který nedokáže pochopit takovýto život, šťastně by se nám nevedlo. Je to určitý způsob života, jelikož zvířatům je potřeba dopřát hodně času, přizpůsobit jim svůj život a to dokáže přijmout pouze někdo, kdo je na "stejné vlně". Kdyby mi někdo dal na vybranou já nebo zvíře, tak bych od něj dala sama ruce pryč.

  • Úplné tuto situaci chapu.. ale kdybych byla přítelem nikdy bych psa nedala pryc..kdybych byla tebou, vadilo by mi to a psa bych ,,nesnášela,, 😆

    Je to hrozne ale bohužel takto to je.. proste si do vašeho vztahu přivedl ,,něco,, a ty bud souhlasíš nebo ne

    Bylo by to úplné jine a podle me by si toho psa brala úplné jinak, kdyby jste si ho pořidili společne po pár měsícich vztahu 😉

  • A co navrhnout společně s ním chodit na cvičák a zakázat postel?
    Já sama mám dva psy(kokři) a vztah s partnerem jsem začala , když jsem měla jednoho kokra.Pes nejdřív přítele nemusel,byla jsem "jeho",ale postupně si našli k sobě cestu a já sama souhlasila,že jistá pravidla,jako zákaz lození do postele,se nastaví.Jsme spolu 8 let a popravdě...kdyby přítel psa nepřijal ,šla bych ze vztahu pryč.Nikdy bych nedala psa pryč jen kvůli někomu,komu zavází.Ale taky je třeba ustoupit aspoň v něčem,jako je ta postel.;-)

  • Ivca.C2.8.2019 18:53

    Mne by jen zajimalo, kam by sis predstavovala, ze pritel toho psa da? Do utulku?

  • Upřímně někdo mi dát "nůž" na krk, že buďto "já nebo pes/kočka" tak pošlu partnera do háje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 233 otázek, kterým se dostalo 271 621 odpovědí a 409 755 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist