Rozchod?kolik peněz pro dítě?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #58802 10.10.2012 8:15

Ahoj womenky,
doma nám to delší dobu neklape a tak zvažuju co dál. Nejsme sezdaní a máme rok a půl starý dítko. Jak by se případně určilo, kolik mi má dávat peněz?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určil by to normálně soud,i v případě nesezdaných párů,pokud je uveden přítel jako otec dítěte.Švagrová to nedávno taky řešila a vše šlo přes soud.

  • tak prvně bych se snažila o urovnání vztahu, a kdyby to po domluvě ten vztah nešel urovnat,tak to zase záleží na jeho příjmu, pak mu vypočítají kolik ti bude dávat, to není jen tak....aspon si to myslím,držím pěsti at se to srovná,protože nejhůř na tom bude dítko....:-(

  • Tak tak, určuje to soud dle příjmů, majetků a výdajů přítele a dle věku dítěte. Malé dítě např. potřebuje menší výživné než dítě školou povinné. Není to ale nic příjemného, takže doufám, že se vám problémy podaří zvládnout a že prcek bude mít doma oba rodiče, kteří se i dál budou mít rádi ;-)

  • mám za sebou soudní vyřizování alimentů na stejně starého syna a to bLo opravdu na delší dobu a táhlo se to. Ex musel doložit svoje příjmy a výdaje, já taky+výdaje za dítě a tak nějak dle tabulek to vypočítali a nařídili ex platit. Pokud byste se dohodli na nějaké částce sami, stačí tento návrh napsat na soud a oni vám to potvrdí rozsudkem, je to rychlé řešení a ku spokojenosti obou a vymahatelné je to úplně stejně. Takže bych volila asi tuto cestu, sepsat dohodu (můžete i sami nebo přes OSPOD v místě bydliště)., ale to zase záleží jak spolu vycházíte a jak moc bude partner vstřícný. U nás to jinak než soudně nešlo a i to ještě bylo s velikými problémy.

  • Já jen dodám, že pokud se dohodnete, nic nemusí jít přes soud ani jiné orgány. Pokud se nedohodnete nebo bude otec dohodu porušovat, tak už je soud jediná cesta. Určuje se to podle jeho příjmů, majetku a výdajů, jak tu bylo psáno. Pokud nevydělává moc, tak by soud mohl schválit i jen tu tisícovku, ale pokud vydělává hodně, bude to víc. Ale tohle záleží hlavně na soudci, někteří jsou výhradně na straně matky a nějaké výdaje otce je nezajímají, jiní se snaží být nestraní.
    Přeji hodně štěstí! Co vím, tak se alimenty pohybují kolem tří až pěti tisíc... to vidím v okolí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist