Rozchod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #46196 24.7.2011 9:05

Ahoj holky.
Právě jsem čerstvě single. Vím, že to není žádná tragédie, že takový věci se stávají denně a za život si tím projde každý i několikrát, ale mě prostě samota děsí... Nevím, najednou je všechno jiné, mám plno volného času a nevím co s ním, když chodím po domě a najdu jeho tričko, je mi z toho smutno, když si prostě vzpomenu, mám chuť se schovat pod peřinu a nevylézt :D Když skončil můj minulý vztah, byla jsem na tom hrozně špatně a asi čtvrt roku sama a bylo to nejhoršího čtvrt roku v mém životě... Teď se zuby nehty bráním aby se to období opakovalo, ale nejde to... Není mi 15 abych si podřezávala žíly, pálila fotky a nějaké extrémy... Ale stejně jsem se chtěla zeptat jestli nemáte nějakou osvědčenou "terapii" co pomohla vám se z toho vyhrabat :) Budu vděčná za jakoukoli radu :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V 15 jsem se zamilovala hrozně moc do jednoho kluka... Chodili jsme spolu 3 měsíce a on mi zahnul... Strašně mi ublížil, tak jsem se s ním rozešla, i když on nechtěl. Jenže já ho měla pořád moc ráda. Byla jsem z toho dost slušně v háji... Čas u mě nic nespravil, ale přátelé spravili mě celou :). Jenom díky nim jsem to všechno zvládla. U nás na vesnici jsme všichni taková jedna parta, kluků sice víc než holek, ale to není na škodu. :D Přes týden to bylo dobré, to jsem byla na gymplu, takže jsem měla učení hodně, ale jakmile přišel víkend, vždycky mi někdo naplánoval jeden večer - např. v pátek mě kluci vzali do hospody, v sobotu jsem jela s kámoškou pařit a v neděli mě vytáhli na kolo nebo jen tak na procházku, na ryby.. Prostě pořád něco podnikat. :)) A zapomenout na chlapa můžeš jiným chlapem :D - ovšem neříkám, aby ses okamžitě hnala do dalšího vztahu, nebo aby jsi se s každým hned vyspala, to vůbec ne, ale zajdi si na diskotéku s kámoškou - dvě holky, obě single - to žádným klukům neunikne. :) Bavte se, tančete, flirtujte, nechte se pozvat na drink, věnujte jim tanec.. :) Když zjistíš, že bys sama nemusela být, že by se našel nějaký lepší, je hned líp. :) Tohle byla pro mě nejlepší terapie! :D No, ale já se z toho vlastně nikdy nevyléčila.. Po 2 letech jsem s ním začala chodit znova a teď jsme spolu 2,5 roku a funguje to úplně jinak a milion procent líp. :)) Jenže já jsem dost zvláštní případ. :D
    Přeji Ti hodně štěstí, užívej si svobody z plna hrdla a ON se jednou určitě objeví, to mi věř. :))

  • Musíš se zabavit. Choď se bavit s kamarádkama, sportuj, čti si. Snaž se nebýt moc sama. A uvidíš, že to brzy přejde. Ono se ne nadarmo praví, že čas je nejlepší lékař :o) A hlavně si nepouštěj sladké romantické komedie, kde ona vždy najde po překonání jistých úskalí toho pravého a je z toho happy end a láska na celý život :o)))

  • Já jsem sice od patnácti pořád jen s jedním, tak rozchody neznám, ale holky mají pravdu;) Jdi se bavit, hlavně neseď doma!:) Chod někam s přáteli, uvidíš že potkáš někoho lepšího. Určitě máš nějaké nezadané kamarádky, tak jděte na lov:)) Vždycky když si na něj vzpomeneš, tak jdi radši něco dělat, rozchod sice neznám, ale znám hodně velké hádky a pak bych se z toho taky pomalu hroutila, protože mám strach že o něj přijdu, stačí si to jen představit a je mi z toho hrozně, ale vždycky pomohlo když jsem se zvedla a něčim se zabavila, žádné smutné písničky, filmy... doma je toho vždycky na práci dost;)

  • Tak u mě pomohl, jak už bylo řečeno, ČAS:)) ale hooodně douhý. Po skoro 4 letém vztahu a rozchodu jsem odjela na rok jako au-pair do Nemecka (vím, byla jsem mladší, dnes už bych to takhle také řešit nemohla). Jednou jsem četla, že zamilovanému srdíčku trvá cca 2 roky, než je zase "vyléčené"...no a můžu říct, že u mě tomu tak bylo. Horší to ale bylo s průběhem dalších vztahů, pořád jsem je srovnávala a prostě mi to nešlo, ty kluky mít ráda. Ale to také zpětně zjištuji, že chyba byla v tom, že mi prostě vždy v něčem nevyhovovali. Cca za 3,5 roku od rozchodu přišel jeden, do kterého jsem se konečně zamilovala...vztah kvůli dálce trval asi jen 3 měsíce, ale mě to min. dalo naději, že už nejsem na svého ex fixovaná a že to prostě půjde, když příjde ten pravý:))) No a co čert nechtěl, ten PRAVÝ přišel :D .... a byla to zase ta moje láska z mládí (před 4 roky jsme se rozešli) ...nyní jsme spolu už 5 rokem, svoji a za dva měsíce je malej Péťa na světe:)))) je to sice happy end, ale já veřím tomu, že i tobě osud do cesty přivede toho pravého, jen to chce čas:))

  • Taky jsem se bála té samoty, věděla jsem, že náš vztah nefunguje jak by měl, ale i přesto jsem se kvůli tomu nechtěla rozejít. Bylo to zbytečné prodlužování a trápení. Nakonec jsme se po 3-letém vztahu rozešli. Zalezla jsem na den, dva pod peřinu a nevylezla. Doslova. Vůbec to nepomáhá :D
    Od té doby - asi 2,5 roku jsem dlouhodobou známost neměla, jen pár krátkodobých. Musím ale říct, že ten přebytek volného času, který máš, si užívej :) Můžeš si dělat absolutně co chceš, kdy chceš, s kým chceš :) Rozvíjet nějaké své zájmy, aktivity.. Nejlepší je ale sport, u toho se tělo fyzicky vyčerpá, že na nějaké psychické "problémy" mu nezbyde energie.
    Ale samoty se rozhodně neboj - jít jen tak do baru s kamarádkama a nevázaně flirtovat s kupou chlapů je náhodou fajn :)

  • Nebojíš se samoty, bojíš se sama sebe!!! uvědom si, že ať jsi jakákoli, jsi na světě jediná a originální!!! v podstatě dokonalá :). Nebuď závislá na vztahu, dostaneš akorát na prdel! Je potřeba mít rád sama sebe, ale je to dost těžká věc! užij si to, že jste se rozešli. nejsem blázen :)! koukni se na to z tý druhý stránky. úžasný totiž je, že máš šanci mít někoho, kdo bude lepší. jen je fajn nechat trochu srdíčko zacelit. do ničeho se nenuť, ono to příjde samo. škoda, že si nemůžeme sednou na kafe a pokecat si face to face...řekla bych Ti o svých "krásných" zkušenostech a jak jsem prodělala v 21 těžký depresivní stavy- a patřilo mi to! užívej si! volnej čas je tvůj čas, čas pro tebe. máš svoje koníčky a svoje záliby. chlapi je totiž mají vždycky a ženský na ně často pořád jen čekají až se odněkud vrátí a budou s ní. UKRUTNÁ BLBOST!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist