Rozbor kresby

Otázku položila: Anonymní uživatelka #39040 16.2.2011 13:32

Ahojky, trochu z jinéh soudku, chci se zeptat, nezabíváte se někdo psychologií? Dneska jsem viděla malého obrázek a zajímalo by mě co si o tom mám myslet. Na obrázku nahoře v levém rohu je sluníčko, v prostřed je větší postava- ale nejsou vymalované očička pusinka, jen vymalovaná, to má být tatínek vedle něho nalevo je menší vymalovaná oči pusa to je malej a pak pod nimi na konci stránky je travička a v pravém rohu jsem namalovaná já s očima pusou. Tak teď to ve mě hlodá, zda mě nemá rád či co, že nejsem s nimi. Docela to hlodá. Díky. Nikdy by mě nenapadlo nad tím přemýšlet, ale vzpoměla jsem si na jednu diskuzi v televizi, jak to řešili, ale fakt nevím. Třeba vypadám jako blázen, tak se omlouvám.

Tak doplním, jsou mu 4 a půl. Je to rarach. Je pravda, že jsme byli už i u psycholožky, neb je občas dost agresivní, když mu dítě něco řekne ošklivého, řeší to rukama.Takže vysvětluji, vysvětluji.Pracujeme s ním doma stejně, ale víc jsem s ním já, jsem doma a manžel je v práci. Když zlobí jsem asi přísnější já, manžel je takový, že hodně věcí toleruje a pak bouchne a kolikrát mu hodně vynadá a i plácne. Já prostě řeším situace často, tak asi já budu ta která se zlobí víc.Když to je moc tak plácnu, když lže tak někdy přes pusu, ale to už musí hodně zalhat. Měli malovat sebe a rodiče. Teď mi to říkal, ale veškeré dětičky tam měli jen sebe. Co se týká vztahu vím, že jak jsem přísnější, tak asi má občas ze mě strach. Ale pořád mi říká že mě má rád. Aniž bych mu to říkala.Malované to bylo stejnou silou. žádné tlačení. Občas mám strach, vím, že mi každej říká, že bych měla být důsledněší, ale to prostě někdy nejde. Díky

obličej u malého a mě byl prázdný jen namalovaná oči a pusa u manžela byl obličej vymalovaný, prostě vybarvený. Jinak dá jak kdy na koho.

jojo holky moc Vám všem mo děkuji, jsou to velmi poučné rady názory, takže ještě jednou díky????

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Simone16.2.2011 14:03

    Co znamená "nejsou vymalované očička pusinka, jen vymalovaná"? A kolik je tvému dítěti? Ono totiž záleží na spoustě věcí: věk dítěte, pohlaví (ty máš syna), kdy to maloval, zda mu někdo zadal, co má namalovat či to bylo čistě na něm. Pak také, jaké zvolil barvy, jak moc na ně tlačil (tady ale zase záleží na věku dítěte). Napiš mi k tomu víc, špatně jde k tomu něco říct, když ten obrázek nevidím. A taky mi napiš, jaký máte doma vztah. Zda syn na někoho z vás dá víc, zda jsi s ním doma a manžel pracuje nebo jak to tam máte. Kdo z vás je hodný a kdo zlý "policajt" nebo jestli to máte vyrovnané.

  • Myslím, že to takhle nestačí, je nutné dopsat, věk, jestli bylo nějaké zadání kresby nebo byla spontánní, zda třeba nebyli s tatínkem někde předtím jen spolu a ty doma... má to podle mě víc souvislostí. Může to být jen náhoda, spíš kdyby se to opakovalo. dělají se různé techniky třeba začarovaná rodina, kdyby tě to víc zajímalo. Jistě je na to spousta publikací, já to znám spíš okrajově, tak ti nechi víc řikat. Já znám spíš vývojově kresbu, jestli je dítě opožděné atd. Ale rozhodně bych nedělala nějaké závěry z jedné kresby ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist