Rovnátka v dospělosti? Cena?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395558 15.11.2018 22:43

Dobrý večer, chci se informovat ohledně rovnátek. Máte někdo zkušenost s rovnátky v dospělosti? Kolik stojí a fungují ještě v pozdějším věku?

Totiž jde mi o to - mám velmi tenké rty, spíš takovou čárku, tak jsem šla na zvětšení kyselinou hyarulonovou, a tam mi řekli, že problém je, že mám jakoby předkus (dlouhá brada) takže spodní zuby mám trochu stočené dovnitř a zároveň se díky tomu i rty otáčí dovnitř. Prý jsem měla nosit rovnátka, ale nikdo mi je tenkrát nenabídl když jsem byla dítě. Možná bych to ráda vyřešila teď... ale nevím, jestli je to dobrý nápad. Zuby křivé nemám, spíš jen to co jsem popsala výše. Jak dlouho bych je musela nosit?

  • 16.11.2018 17:59:21 - yamd změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje starší sestra, Tehdy jí bylo cca 12 měla rovnátka na noc, měla taky předkus a zuby měla srovnané určitě do dvou let, myslím že cena by měla být stejná i funkce takhle v dospělosti, ale nejsem odborník;-)

  • Dostala jsem rovnátka tuším ve 22. Měla jsem je teda kvůli srovnání zubů do správné pozice, aby mi mohli dát implantáty místo zubů, které mi vůbec nenarostly. Nosila jsem je asi 3 roky. Sundali by mi je dřív, ale čekalo se, až budou implantáty na místě. Cenu si už nepamatuju, ale tuším, že to bylo asi 4000 za horní a další 4000 za dolní. Je mi dnes 35, takže už je to fakt dlouho...

  • piprdka16.11.2018 8:48

    Můj kamarád nosil rovnátka od 34 do 37 let, měl předkus spodní čelisti, každopádně po sundání rovnátek mu čelist lámali. Přesnou cenu nevím, ale říkal, že má v puse více než 100.000. Pokud máš zuby rovné a máš předkus čelisti, tak podle mě jen samotná rovnátka nepomohou. Ale zajdi k nějakému specializovanému dentistovi, tohle je jako věštění z koule :-)

  • Rovnátka u dětí se pohybujou v ceně od 10 někdy až 20 tisíc za patro. Ale záleží na ortodontovi,někdy můžou být rovnátka dražší. A u dospělých to bude podle mě stejné,přece jenom..rovnátka se dětem nasazují až jak mají dospělé zuby,takže rozdíl mezi těmy rovnátky není. Maximálně podle velikosti zubů a zámečků:-p

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist