Rovnátka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #180997 31.1.2019 16:28

Ahoj, je mi 14 let a dneska ráno mi nasadili fixní rovnátka na obě čelisti. Samozřejmě je to trochu nepříjemné mít tolik železa v ústech, ale nepoctiťuju zatím žádný tlak ani bolest. Kousat jsem radši nezkoušela, takže nevím, jestli by mě to při tom bolelo. Ale jinak fakt necítím žádnou bolest, není to divné? Nebo je to normální a začne to bolet později? :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • buccaneerka231.1.2019 16:38

    To začne, neboj. :-)

  • Ano cvičit určitě můžeš bolet to určitě začne ,ale vědšinou to není nic hrozného:-)

  • Každý to má jinak, já jsem na zuby citlivá a když mi je nasadili, tak jsem myslela, že si je rozstřihnu a vytrhnu z pusy.

  • ElisHoli31.1.2019 18:24

    Bolet to samozřejmě ještě může začít, ale nemusí. :) Mě to po nasazení to bolelo fakt hodně, jela jsem pár dní po nasazení na lyžák a na sjezdovce se dal jíst jenom párek v rohlíku, to bylo peklo, nešlo to kousat ani žužlat, jedla jsem ho asi hodinu :D A dost mi překážel drát na patře (měla jsem nejdřív horní a zadní zuby byly spojený drátem přes patro), horší bylo, že mě škrábaly do rtu zevnitř a to jsem měla celou dobu. Nejvíc to bolelo vždycky den nebo dva po utažení. Holt jsem si prostě na těch pár dní co to bolelo vzala prášek, někdy to bylo fakt nesnesitelný, jsem na to hodně citlivá (zabíral mi jenom apo-ibuprofen). Občas jsem používala vosk na ty přední, aby se to odřený zahojilo. A jíst můžeš úplně v pohodě :) Jenom nesmíš tvrdý - oříšky, jablko a jiný ovoce nebo zeleninu nakrájet, rozhodně nesmíš karamel. Žvýkačky jsem žvýkala úplně běžně, jenom s tím drátem to moc nešlo (občas se zamotala :D), pak jsem měla ještě destičku na patře a taky to šlo. No a nejvíc mě naštvalo, když mamka udělala kuskus, to jsem ho vybírala ještě 2 týdny :D No a pak samozřejmě mák - nejvíc super jídlo s rovnátkama :D Fakt ti závidím, že tě to nebolí, já jsem trpěla. :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist