Rovnátka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #21913 4.8.2011 16:13

Ahoj.
Zase maličko "neženská" ale spíš obecná otázka. Týká se rovnátek. Nosila jsem je jako malá, protože tehdy se říkalo, že později už je to o ničem, že se to musí rovnat co nejdřív. Samozřejmě se mi po pár letech zuby zase pořádně rozjely a teď ve 24 letech přemýšlím, že bych do toho šla znovu, protože teď se pochopitelně ví, že srovnat se to dá skutečně jen v dospělosti, když už vám nic nikde neroste. Každopádně tehdy to bylo aspoň trochu placené pojišťovnou, což teď už asi nemůžu čekat.
Byly byste tak hodné a sdělily mi své zkušenosti s rovnátky? Hlavně jestli je někdo z vás z Prahy, tak ke komu jste chodily / chodíte, kolik vás to stálo atd. Ani nevím, jestli vůbec ty rovnátka půjdou, mám už 4 zuby pryč a stále malou pusu na tak velké zuby. Jde mi o fixní rovnátka, nasazovací podle mě nic nespraví. Ale tak nějak finančně bych to ráda věděla a taky jaký k vám měli doktoři přístup, jestli je rozdíl v klinikách atd.
Díky moc!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já měla rovnátka ve 20 a jsem spokejená. Měla jsem je necelé dva roky. Co se týče ceny, tak jsem do toho dala docela hodne - měla jsem soukromou ortodentku. Jsem ale maximálně spokojená a těch peněz mi líto není, když vidím výsledek:)

  • deniska91914.8.2011 17:39

    Ahojki, já nosila rovnátka na pevno od 15 do 18 let takže 3 roky, daly jsme za to určitě těch 10 tisíc, pak mi rovnátka sundaly a dr. mi sdělila že musím na noc nosit rovnátka ještě 10 let což sem málem dostala infarkt jak sem to slyšela, moje kámošky co taky nosily rovnátka tam pak na noc měli nosit jen 1 rok. Otěhotněla sem a rovnátka mi v puse dělaly špatně takže sem je nosit nemohla a zuby se mi vrací nazpět =( čekáme třetí mimčo a bohužel rovnátka si nemůžu dovolit. ale k bývalé dr. bych už rozhodn ěnešla. Jo a ješt ěkámošky ty co měli nosit rovnátka přes noc tak samozřejmě nenosily a zuby mají v pořádku, takže to nechápu.

  • Ahoj, ja jsem se mela taky asi az ve 23. Kazdopadne bych doporucila najit si ortodoncii mimo Prahu, protoze ty cenove rozdily jsou opravdu neskutecne. Ja osobne chodila na ortodoncii v Chomutove (v te dobe jsem sice byla trvale v Praze, ale vyplatilo se to stokrat i tak) k MUDr. Petre Pailove. Za rovnatka, ktera jsem nosila zhruba rok a pul, jsem se vsim vsudy dala zhruba 10,000.- Vysledek vyborny, pece taky. V Praze mi to tehdy (asi 5 let zpatky) vypocitali na 30,000.- a vys. Bohuzel bych rekla, ze tady cena neodpovida vysledku, i kdyz samozrejme netvrdim, ze za 50 tis. nebudes mit krasne srovnane zoubky :)

  • Ahoj, já mám rovnátka těsně před sundáním. Dělala mi je paní doktorka Mudr. Margita Haasová, je mi 27 let a rovnátka jsem také nosila jako malá. V nižším věku dochází k tomu, že ti pomáhají zvětšit zubní oblouk a pomáhají mu při růstu. Pokud v dospělosti stále trpíš křivými zuby (možná došlo k zhoršení při růstu zubů moudrosti), je samozřejmě možné si zuby nechat srovnat. U paní doktorky jsem viděla i pacientky kolem 50 let. Nejen z estetického hlediska, ale samozřejmě křivé zuby chtějí rovnat např. i z důvodu horšího čištění nebo vyššího rizika paradentozy v pozdějším věku. Musíš podstoupit otisky, které doktorka proměří a při konzultaci ti řekne, jak bude u tebe s léčbou postupovat. Nejčastěji musí dojít k vytrhnutí zubů (čtyřek) nebo při potřebě menšího prostoru či pouze pokřivení dochází ke strippingu nebo samotnému rovnání. Já mohu paní doktorku jen doporučit jak zkušenostmi, tak cenou.

  • Ahoj, me je 31 a rovnatka mam uz skoro rok, dolni i spodni. Jako mala jsem samo taky nosila,ale asi ne dostatecne. Ja si nechala dole vytrhnout jednicku aby se mi to melo kam srovnat. Vrchni mi budou po porodu uz sundavat, ty mam uz rovne, tak byly jenom milimetry a spodni ale zustanou. Cena bude tak 20tis,ale postupne, nejvyssi obnos byl na zacatku 6tis,ale to jen proto, ze ja nechtela stribrne,ale bile aby to nebylo tak videt, jeliokoz delam v kanclu a nechtela jsem aby mi kazdy civel na zuby. Ja jsem sice ze Zlína,ale myslím, ze i u vas v Praze se da sehnat nekdo u koho nebudes muset platit 50tis. Chce to jich par obvolat a zeptat se, za to nic nedas. Mam znamou v Praze, ktera si to tam chtela dat,ale nakonec jezdi sem, protoze tu ma maminku, tak to tak spojuje. Pokud ji uvidim, muzu se ji zeptat kde to mela domluvene v Praze, protoze pochybuju, ze by davala tolik penez jak se tu pise, ze to v Praze stoji.

  • ahojky, já doporučuji MUDr. Hanu Antošovou, fixní rovnátka mi také dávala později, ve 23 letech.. Teď mi je 25 a zoubky super :-) Ordinuje přímo v Praze a připrav si na celou "léčbu" cca deset tisíc..

    Zlatnická 1127/4, 11000 Praha 1 - Nové Město
    tel. 222 327 619

  • za ja dloho budu mit zaecky pryc
    :'-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 607 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist