Rok au pair - ano nebo ne?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #403475 16.5.2020 18:10

Zdravím,
Poslední dobou se nacházím v dost ošemetné situaci. Po roce jsem vzdala vysokou a nastoupila na pomaturitní studium, které mi bude za měsíc končit, během toho jsem chodila na brigádu, kde mi ovšem řekli, že musím ke konce května skončit. Byla jsem navíc v situaci, kdy jsem nevěděla, co dělat, zda si už najít práci (kde ovšem nevím jakou, spíše mám více nápadů) nebo zda zkusit jinou vysokou, ale zase nevím jaký obor (je to spíše touha, vím že na vysokou mám a každý v rodině tak nějak počítal a doufal, že ji dokončím, ale zároveň se mi zpátky do učení a nervování vrátit nechce).
Nedávno mi navíc kamarádka nabídla, zda bych nechtěla dělat au pair. U rodiny, kde dříve byla, hledají nyní au pair, samozřejmě nejlépe na rok a dle popisu se jedná o pěknou rodinu a neměla se tam špatně. Sama říkala, že ji ten rok dal hodně a srovnala si v hlavě, co vlastně chce dělat a tak. Já však stále nevím.
Na jednu stranu vím, že je to skvělá příležitost a šla bych do toho, ale na jednu stranu se bojím, zda bych to zvládla být někde úplně sama rok a starat se o dítko, ale zase by mě to možná naučilo samostatnosti. Bydlím ještě u rodičů, sourozenci jsou už pryč, táta kamioňák se vrací domů jednou za 14 dní, takže si doma žijeme a hospodaříme s mámou sami a kdybych odjela, byla by tu v domě sama. Navíc, sice jsem samostatná, občas sem tam něco uvařím, ale jsem prostě fixovaná na rodinu. S mámou si navzájem pomůžeme, ona udělá něco, já zase něco, ale většinou vaří ona. Jiné by bylo, kdyby byl třeba táta stále doma nebo bych nebyla tolik na rodinu fixovaná, nemyslím závislá, ale to že máme prostě dobré vztahy a tak.
Co si o tom myslíte vy? Co byste dělali na mém místě? Děkuji za veškeré názory

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Určitě jeď. Já odjela do UK dělat au pair, když mi bylo čerstvě 18 a můžu říct, že i mně to dalo opravdu hodně. Nejen, že jsem musela začít být opravdu spolehlivá, o všechno se postarat (i o dům, dva psy atd) tak jsem se toho i hodně naučila. Před odjezdem jsem byla strašný nezodpovědný puberťák, nic jsem neuměla (sotva udělat vajicka 🤷‍♀️) a po příjezdu zpátky domů mamka nestačila zírat, že jsem se naučila doopravdy slušně varit, dokonce mě začalo bavit pečení, naučila jsem pořádně uklízet, žehlit, prát, no prostě se postarat o domácnost. A jako další plusy, hodně jsem procestovala, zažila, poznala nové lidi. Za mě skvělá zkušenost. :-)

  • dixidixi16.5.2020 18:41

    Au Pair ano, doporucuji USA ;-)

  • Ahoj, já jsem v podobné životní situaci jako ty. Taky nevím, kam, co a jak. :-) Podle mě je v pořádku občas nevědět. Nejdůležitější je myslet hlavně na sebe. Je nesmysl říkat si, že mamka zůstane doma sama, ona to určitě zvládne a ty taky

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist