Rodina

Otázku položila: Anonymní uživatelka #512099 5.12.2023 22:36

Zdravím, vím že tohle je poradna pro ženy ale poradnu pro muže jsem nenašel :D Navíc tohle asi bude chtít spíš ženský názor.
Je mi 25 let,mám úžasnou manželku a dvě úžasné děti.
Mám ale sestru která je o rok a půl starší,má přítele s kterým jsou spolu už 7 let,švagr se ženit nechce je to pro něj jen kus papíru,sestra se vdávat chtěla ale nakonec se smířila s tím že on ale i tak žijou prakticky jako manželé,mají krásný vztah a i po těch letech jde vidět že jsou do sebe hotový jako puberťáci.Jediný problém u nich je,že se 4 roky snaží o mimčo, podle doktorů jsou oba v pořádku a naprosto plodní ale nedaří se jim,jsou z toho oba zoufalí.
Teď k tomu důležitému,od kdy se naši rodiče stali prarodiči, sestru skoro ignorují. Nedávno jsem se dozvěděl že máma před segrou několikrát hrála že je nemocná aby k ní sestra nešla a máma přijela na "tajňačku" k nám. Moje manželka má narozeniny týden po narozeninách mé sestry takže děláme jednu oslavu pro obě dvě,Teď to bude znít neuvěřitelně ale letos naši zapomněli že měla segra narozeniny a koupili dárek jen mé manželce,popřáli jen jí a moje sestra tam jen seděla a usmívala se jakoby nic.Naši se pak strašně omlouvali atd.,akorát se mi zdálo že to byla taková ta omluva ze slušnosti. Stává se často že mi sestra napíše ať zkusím zavolat mamce,že jí nebere telefon a mě ho vždycky zvedne.Já nechápu co se stalo,máma se segrou byly vždycky jako nejlepší kamarádky,chodily na kávičky,na nehty,nákupy,já snad lepší vztah matky a dcery neviděl ale od doby co se narodil můj syn a pak má dcera,se máma k segře otočila zády..Sestra nedává nic najevo,je to ten typ člověka co trpí radši "vevnitř" a zvenku dělá že je všechno ok...O žádné hádce mezi něma nevím,sestra je úžasný člověk,je taky super teta a jako sourozenci jsme si navzájem oporou a máme se rádi,s mou manželkou jsou skoro jako nejlepší kamarádky,chodí k nám i se švagrem často na kávu nebo o víkendech jen tak popít,rozumíme si a nikdy si na rodiče nestěžuje,toho že se naši od ní nějak odpojili jsem si všiml sám a vůbec to nechápu.Mám strach že jí máma vyčítá že se jí nedaří otěhotnět,jednou jí před náma všema řekla že když už nemá vnoučata od ní tak si bude užívat aspoň ty moje děti...
Nevím jestli je jde dát nějak "dohromady" nebo se jen koukat dál jak to sestru mrzí...
Já doufám že tenhle příspěvek není nějaký velky hlavolam a že jste to trochu pochopily...Předem děkuju za názory 😊

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak teda tohle je s prominutím od rodičů hnusný. Je mi líto tvoji sestry. Sama jsem s otěhotněním problém neměla, ale mám kolem sebe spoustu známých, kterým se nedaří a je to samo o sobě hrozně psychicky náročné, člověk přemýšlí, kde je chyba, ztrácí sebevědomí... Vaši by měli být naopak oporou a ne to ještě předhazovat, tohle je opravdu sprosté a jen při psaní tohoto to ve mně vře.
    Pokud máš se sestrou dobrý vztah, jak píšeš, normálně bych si s ní sedla a promluvila si s ní o tom. Myslím, že jí to určitě uvnitř hrozně bolí a kdybys jí dal narovinu najevo, že jsi při ní, věř, že to pomůže. S vašima bych to asi taky zkusila pořešit tím stylem, proč jsou k sestře takoví... že jí mají být oporou. Říct, že sis toho všiml sám a trápí tě to, aby si neříkali, že třeba tvoje sestra si stěžovala...nezlob se, ale tohle by rodiče opravdu dělat neměli, je to fakt hnusný. :-( sestra má štěstí, že má takového bráchu, tak přeji hodně sil :-)

  • Rozhodně svojí matce řekni, jak to vidíš a cítíš a že by se měla nad sebou zamyslet a chovat se k tobě a sestře stejně.

  • jstep6.12.2023 13:13

    matinka je asi pěkný narcis.. a tatík v jejím vleku - být bratrem této nebohé sestry, tak matce provedu totéž, co ona mojí sestře - ať ochutná vlastní medicínku.

  • viděla bych to tak jak píšete - vaší matce se nezdá, že by nemohla sestra otěhotnět. nejspíš tím, že sama tu zkušenost nemá, ji nedokáže pochopit jak je to nepříjemné. je klidně možné, že sestra jí něco peprného i řekla ve stylu že to není její starost a at se do toho, zda budou nebo nebudou mít děti, neplete.
    asi bych to na vašem místě řekla na rovinu před matkou - že sestra je sestra a nikdy tomu nebude jinak, at děti má nebo ne. a že by bylo od mámy fajn, kdyby se k ní zase začala chovat jako dřív, že jste si toho rozdíluv chování všiml. pro sestru být oporou a podporou a na rovinu si s ní o tom promluvit. a pak klidně i před mámou tohle nepříjemné téma otevřít.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist