Rodiče vs. Kluk

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182957 18.9.2018 15:58

Mám přitele už 9 měsícu, skvěle si rozumíme, prostě velká láska. Furt je to od rodičů ale jen škola je nejdůležitější. Vím jsem ještě dítě, je mi teprve 14 ale všichni mí vrstevníci toho můžou víc než já. Není to tím že bych byla nějaký rebel (neříkam jednou se něco opravdu vymklo z rukou) ale neberu drogy nefetuju aby náhodou neměli strach že bych to udělala znovu a to byl důvod mě nikam nepouštět. Podle mě jsem docela slušná na akcích si minimálně jednou loknu, ano jednou jsem to s tím pitím přehnala ale od té doby co je to už 6 měsíců si dávám odstup, nikdy jsem nebrala drogy atd, oni si prostě myslí, že jsem ještě malé dítě co nemá svůj vlastní rozum a proto mi furt říkají co mám dělat a co ne... Naši mi až moc řídí život s mámou nežiju ta je na mě straně ale táta a Jeho máma z tátovi strany to je problém zakazují mi mého kluka který by pro mě udělal vše , snesl modré z nebe a já nehodlám ho opouštět kvůli nim... co mám dělat ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kdyz se ve 14 opijes, nemuzes se divit ze ti rodice neveri. Budes je o tom muset presvedcit svym chovanim, ze uz takovou ani zadnou jinou blbost neudelas.
    A tim, ze pijes, rodice vystavujes fakt velkym problemum se socialkou, pokud by te chytli policajti nebo by te nekdo nahlasil.
    Jestli je mas rada a jestli chces aby ti verili, musis se zacit chovat zodpovedne. I tak te to bude hodne stat, ono se to nezlomi ze dne na den.
    Jinak osobne si myslim, a nebudu jedina, ze kdyz "si obcas loknes", nevypovida to o tvem slusnem chovani vubec nic, spis naopak.

  • buccaneerka218.9.2018 16:22

    Co třeba začít se líp učit? A mně teda nepřipadáš tak zodpovědná a důvěryhodná, jak se snažíš dokázat. Slušné holky si ve 14 letech ani neloknou, natož aby se opily.

  • Myslím, že jsou k tobě rodice více benevolentní než by bylo zdrávo.
    Na akce chodíš, seš ve svém věku se tam schopna i opít a tvrdis o dobe, že jsi slušná a hodna holka? Asi máš o slušné holce zkreslené představy. Slušné holky pokud už vůbec jdou na akci, tak pijí zásadně jen nealko, nekouří a drogy vubec ne. Jsou vcas doma a ve skole se aspoň snaží.
    Velká láska o které píšeš je spíš jen zamilovanost, která by měla být leda tak o procházce odpoledne nebo společném kroužku.
    A ps: pokud si na akci minimálně jednou loknes tak bych tě příště na žádnou nepustila a dostala bys nejspíš rovnou mezi dverima. Víš jaký je rozdíl mezi slovy minimálně a maximálně?

  • bibinv18.9.2018 17:01

    S odstupem času se na to člověk dívá jinak a dává tvým rodičům za pravdu - pití je povoleno od 18 let, tady není co řešit, nemůžeš si ani loknout. Kluk, co tě navěky miluje, si klidně najde jinou, když ty mu nedáš.
    Ale je mi jasné, že v pubertě má člověk pocit, že dospělí mu jen všechno zakazují a vůbec mu nerozumí.
    Tady máš k porovnání moji zkušenost ve 14 letech: Zamilovali jsme se do sebe s klukem, naši rodiče se znali a byli přátelé. Ale kromě našich společných návštěv mě s ním naši nechtěli nikam pustit. Srdce se mi z něj chtělo rozskočit, on mi taky říkal, jak mě miluje. Pozval mě do kina. Nakonec jsem rodiče ukecala, ale pod podmínkou, že s náma půjde i můj mladší brácha - tedy ne úplně rande jak má být. Byla jsem i tak přešťastná, že budeme spolu. Ale on očividně tak šťastný nebyl, brácha mu vadil. A zanedlouho poté mi kamarádka řekla, že ho viděla na diskotéce, už se tam líbal s nějakou jinou!!! Moje kamarádka (narozdíl ode mě) mohla chodit na diskotéky i ve 14. Ale dnes, mám už 16 milujícího partnera a dítě. A moje kamarádka vystřídala tak 20 chlapů, v životě má na ně smůlu a lepí se na ni jen divní a často agresivní týpci. Ten kluk taky dlouho přebíral, než se konečně oženil, ale žije teď snad šťastně.

    Nechci shazovat tvoji velkou lásku, ale prožij si ji jen s tou krásnou platonikou. Nemáš kam spěchat a je skoro mizivá pravděpodobnost, že s tím klukem, kterého teď za žádnou cenu nechceš pustit, zůstaneš třeba jen 2 roky. A ber to tak, že jen ta láska, která dokáže překonat velké překážky, má šanci na přežití. I když ti to rodiče zakazují, to odloučení prozradí, jestli tě ten kluk opravdu miluje a počká si na tebe, nebo ne... ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 440 odpovědí a 409 663 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist