Rodiče a zvířátko.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #420063 13.7.2019 15:13

Dobrý den. Je mi 13 a potřebuji se s někým poradit. Máma s tátou si pořídili pejska. Jenže, oba chodí do práce a já do školy. Pejsek je tedy doma zavřený 7 - 8 hodin, než přijdu že školy. Potom za tři hodiny přijde máma a za hodinu táta. Jenže, oni si s pejskem nechtějí hrát, jsou unavení a pořád na něho křičí ( bohužel mají problém s alkoholem ). Já se musím učit a na hraní nemám čas... Je mi ho strašně líto a chtěla bych pro něho lepší rodinu... Jenže nevím, co s tím udělat... Prosím, poradí mi někdo ? Moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ivca.C14.7.2019 8:20

    Tohle nevypada na situaci, kdy dite chce po rodicich pejska a slibuje, ze se o nej bude starat. A pak ho po nejake dobe pes omrzi a chce ho dat pryc. Aspon tohle jsem z dotazu nevycetla. Pejska si poridili rodice a pritom se mu nechteji venovat a starost tak prehodili na dceru. To neni uplne fer. Jestli je pes cely den doma sam, nechodi na prochazky, nemuze si pohrat s panickem a jinymi pejsky, tak to zavani tyranim. Nemluve o tom, ze tusim, jak se mohou lide, kteri maji problem s alkoholem, chovat ke psovi... Co zkusit probrat to s babickou, aby ta rodicum domluvila? Pokud by melo byt pejskovi jinde lepe, tak se snazit najit mu lepsi rodinu (pres Bazos.cz nebo jine inzerujici portaly...).

  • Ahoj, promluvila sis o tom s rodiči? Třeba sami uznají, že bude lepší najít pejskovi novou rodinu, která na něj bude mít čas...

  • buccaneerka213.7.2019 18:35

    Ty se celé léto učíš? Však jsou prázdniny.

  • macicekkajik14.7.2019 7:37

    Ahoj, spíše mi to připadá, že se chceš zbavit odpovědnosti, protože se s pejskem musí chodit ven, starat se o něj. Téměř každá rodina, která si vezme pejska pracuje a pejsek musí čekat na pána než přijde domů. Pokud je to štěně, tak potřebuje více aktivního vyžití než dospělí pes, ale není to tak hrozné. Pochybuji, že se učíš od příchodu ze školy až do večera a i celé víkendy. To je pouze výmluva, kdo chce, čas si vždy na hraní s pejskem najde. Ty toho pejska nemáš ráda, když ho dokážeš zradit. Ano, pejsci, když ho dáš pryč, berou jako zradu. Ber to tak, že máš alespoň něco, co tě po učení rozptýlí a můžeš myslet také na něco jiného, než na školu. Jsi teprve na základce, pokud tedy nejsi na gymplu, ale opravdu jsou to jen výmluvy, že na pejska nemáš čas. Kdo chce a pejska miluje, tak si vždy čas najde. Pejsci mají duši a srdíčko, které bezmezně svého pána miluje, ale člověk si to neuvědomuje a dokáže pejska zradit či mu ubližovat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist