Rodič s dítětem v nemocnici

Otázku položila: Anonymní uživatelka #272162 6.12.2020 22:57

Má tu někdo zkušenost pobytu rodiče s dítětem v nemocnici? Syn (5 let) jde za týden na operaci s kýlou. Mám v plánu zůstat tam s ním. To mi řekli, v ambulanci, odkud nás na operaci poslali, že na to máme nárok, když mu nebylo 6 let. Nástup máme v pondělí hned ráno, operace má být až v úterý a ve středu podle stavu domů.
Začala jsem přemýšlet, co vlastně bych si měla brát s sebou a tak. Vůbec nevím, co čekat a na co se připravit. Mám jako matka nárok také na stravu? Nerada bych byla 3 dny o hladu :D
Co mi doporučíte vzít s sebou? Určitě něco na zabavení dítěte - omalovánky, pexeso, tablet. Asi nějaké tričko a tepláky pro oba, ať tam nejsme celé dny v pyžamu :D

Jo a ještě jedna věc - je možné, že po nás nechtějí test na covid? Předpokládala bych, že je to dneska nutné, ale jestli jsem je pochopila správně, tak říkali, že se to u dětí neřeší. On se mě vlastně ani nikdo neptal, jestli tam s ním budu nebo ne. Aby mi neřekli, kde mám test, až půjdu k příjmu...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dzusinka7.12.2020 22:12

    Kdyby vám odpověděli, že nemají postel, vemte karimatku a spacák. Podle zákona má dítě nárok na nepřetržitou přítomnost zákonného zástupce. To jde pouze omezit, ale ne úplně vyloučit.

  • Stravu má doprovázející osoba dítěte do 6 let zdarma. Ale je vhodné do nemocnice zavolat a místo na spaní si ověřit. Musí je poskytnout, ale pokud nemají místo v pokoji dítěte, mohou vás ubytovat úplně jinde než dítě.

  • Když byl syn v necelých třech letech na dvě noci neplánovaně na pozorování, neměli pro mě lůžko ale nechsly mě sestry u něj celou dobu. Spala jsem na sedacím vaku z herničky. Když jsem neměla postel neměla jsem nárok na stravu. Naštěstí dávali velké porce a syn jedl málo. Manžel nám nějaké jidlo vozil. Už je to ale skoro dva roky. Když to máte plánované, určitě bych se předem domluvila, aby misto bylo.

  • U covidu nevím jak to je, je třeba zjistit v nemocnici. (byla jsem se synem hospitalizovaná na neurologii několikrát)
    Vemte si nějaké domácí oblečení, pyžamo, spodní prádlo, pak věci na osobní hygienu, přezuvky.
    Na hraní, nevím, co syn všechno dělá. Určitě nějaké hry, knižky, případně talbet, telefon.

  • hlavně bych doporučila si to předem domluvit. rozhodně to není automatické, že tam rodič s dítětem může být a je potřeba, aby na to bylo nachystáno místo - vhodný pokoj.
    když jsem byla se synem na 3 dny v nemocnici v jeho necleých 3 letech, tak on byl celý den v nemocničním pyžamu, já měla něco pohodlnějšího. spala jsem na rozkládacím lehátku.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist