Roční dítě - čerstvé kravské mléko

Otázku položila: Anonymní uživatelka #258912 24.6.2019 19:25

Ahoj holky, potřebuju poradit + vaše názory. Mám čerstvě roční dítko, nekojila jsem, je od narození na Sunaru Premium. Přemýšlím, že bych jí pro ozvláštnění stravy dělala občas kaše nejen z UM, ale už i z kravského plnotučného. Jelikož se pro dítě ale snažím být hrozně "bio a zdravá", tak přemýšlím, že bych jí nedávala klasické krabicové z obchodu, ale Bio mléko z farmy Kudlov. Prodává se u nás ve výživě, kde mají regionální + bio výrobky.

Co mě zajímá - na lahvi je napsané, že mléko je pouze lehce pasterizované. Že tam neprovádí žádnou standardizaci ani homogenizaci, a mléko si tak zachovává důležité živiny. To mléko jsem kupovala dnes a trvanlivost mu končí 26.6., takže opravdu čerstvé a po otevření je fakt cítit po "kravině" - jednu dobu jsme kupovali čerstvé naprosto neupravené kravské mléko a vonělo to podobně, vlastně stejně. Takže pro dospěláka asi super.

Ale co pro roční dítě? Víte někdo, co to přesně znamená, že je lehce pasterizované, ale ne standardizované a homogenizované? Znamená to, že je jen lehce přejíté varem? A můžu dát takové mléko tak malému dítěti? Stačí, když ho třeba ještě jednou převařím anebo raději vsadit na něco "upravenějšího" a vyprdnout se na pokusy?

Moc děkuji za vaše rady!
Ještě zasílám odkaz na tu farmu, která to mléko vyrábí: http://farmakudlov.cz/katalog.pdf
http://farmakudlov.cz/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist