Risperidon - zkušenosti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410984 16.1.2020 20:41

Zdraviim, dneska jsem dostala predpis na prasky risperidon viphram, mam brat pulku a dostala jsem ho kvuli problemu se spankem. Kdyz jsem si doma o nem cetla, moc se mi nelibilo, co jsem nasla. Je mi jasne, ze nejakym nezadoucim ucinnkum se nevyhnu, ale docetla jsem se o vecech ze zenam zacalo rust silene ochlupeni, poradne rozhodilo menstruaci, ze jakykoliv libido taky letelo z okna, pak je tu ta zalezitost s pribiranim a zvysenou chuti k jidlu.. jelikoz tyto leky jsou pry bezne predepisovany na schizofrenii a bipolarni poruchy aby pomahaly s halucinacemi a tak, videla jsem ze i nekolika lidem, co tohle pred uzivanim nemeli, se pak nejaky haluze spustily, coz je mi jasne, ze ten prasek sam o sobe neudela a ze to jenom spusti co uz v cloveku je, ale rikam si jestli se to fakt muze stat, tak ze mi to za to asi nestoji. A zkusenosti, kdy jsou lidi otupeli, jako zombie a vymizeni kreativity (jelikoz se zivim umenim tahle cast je pro me dost podstatna) mi taky neprijdou uplne ok, tak ja nevim..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Brala dem kdysi risperdal a s dávkování které jsem měla jsem prestala menstruovat, první 2 měsíce mi trochu teklo mlíko z prsou, hrozná únava.
    Vše ale závisí na dávkování. Když jsem postupně začala vysazovat, tak se vše začalo upravovat.
    Jde o to, zda budeš brát jen na noc, v jaké dávce.
    Já měla ráno problém i po menší dávce se vzbudit do prace.

  • buccaneerka216.1.2020 21:30

    No, tak člověk si musí zvážit, jestli jeho problémy se spánkem jsou natolik vážné, že raději snese případné vedlejší účinky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist