Řídké vlasy a padání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438511 8.11.2021 19:02

Dobrý den, omlouvám se předem , že sem jdu asi s hloupým dotazem, ale hrozně mě trápí moje vlasy, mam je pomerne dlouhe, ale ridke a hrozne mi padaji. vubec nevim co s tim, snazim se s nimi nic nedelat, nefenuji a neupravuju jejich tvar necim, pouzivam kondicioner, ale proste uz se mi za to smeji i ve skole , ze jsem plesata , je mi 17 a vzdycky jsem si myslela, ze v tomhle veku budu mit uz dobry vlasy. a ono nic a nejak si uz nevim rady, nevite nektera co s tim? budu moc rada za kazdy komentar🧡

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • valicka8.11.2021 23:51

    Zkusila bych si nechat vyšetrit hormony štítné žlázy, navštívila bych trichologa (specialista přes vlasy) a koupila bych si biosil a methionin, ty jsou na vlasy super a vlasy bych zkrátila...a dál se uvidí. Nevěš hlavu, všechno má řešení;-)

  • Popravdě se s tím teď taky trápím, je mi 40 a jsem po porodu. Po porodu to bývá normální, nikdy jsem to v takové míře nezažila a to mám porodů za sebou docela dost, jenže proč píšu, ony ty vlasy teď děsně padají i dceři 15 let..Mám za to, že jsem četla, že se ty vlasy vymění párkrát za život, ta změna většinou bývá nenápadná, jen pokud člověk udělá v té době razantní střih, tak mu prostě rovnou narostou ty nové jiné vlasy, které se neschovají za staré, tak jsem si říkala, že je to buď k tomu (u dcery) a nebo je ještě možnost, že v tom má prsty Covid, prý čas po jeho prodělání hrozně padají vlasy (ale to nevím, že bychom my měli, rozhodně ne potvrzené). Jinak se štítnou žlázou jsme sledovány obě a tam by to mělo být v pořádku.

  • citrix12.11.2021 8:20

    Nepíšeš nic o své rodině, máma, táta, sourozenci, prarodiče a třeba i teta/strejda (ti z přímé linie). Pokud to není nic dědičného, poradila bych se s rodiči o vyšetření u lékaře.
    Je možné, že ti chybí i nějaké vitamíny, minerály, stopové prvky z důvodu nevhodné stravy nebo zhoršeného vstřebávání z různých důvodů.
    Bohužel univerzální odpověď neexistuje a je potřeba mnohem víc informací a ideálně i vyšetření po poradě s lékařem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist