Říct příteli o mé diagnóze?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #471127 21.11.2023 15:10

Zdravím všechny.
Ráda bych prvně uvedla na pravou míru, že mi je 22 a jsem studentkou LF. Od ledna tohoto roku užívám antidepresiva, občas i anxiolytika. Vše začalo minulý rok na jaře, kdy mě psychicky vydíral a manipuloval se mnou můj ex přítel, který měl jasné znaky narcismu a opravdu dlouho jsem se z toho dostávala. Předtím, ještě někdy na střední škole, u mě došlo k zneužití ze strany jednoho spolužáka, ze kterého mám také psychické následky. Na podzim to prostě nějak vykumulovalo a já navštívila po radě maminky ( která se léčí s úzkostně-depresivní poruchou ) psycholožku. Terapie byly skvělé, avšak pořád se mi navracely opravdu silné úzkosti a panické ataky, navíc jsem měla i myšlenky na to, že tu už nechci být. Proto mi bylo psycholožkou doporučeno přidat i psychiatrii. Po návštěvě opravdu skvělé paní doktorky jsem dostala předepsané antidepresiva a opravdu musím říct, že se můj život a chápání problémů, tak i úzkosti a depresivní stavy zlepšily, ale zcela nevymizely. Paní doktorka mě diagnostikovala jako úzkostně-depresivního pacienta se sklony k obsedantně-kompulzivnímu chování.
Na jaře, tedy zhruba před půlrokem, jsem si našla přítele. Je opravdu hodný, starostlivý, milující. Jsem s ním moc šťastná a vím, že mu na mě opravdu záleží a každý můj problém se snaží se mnou vyřešit, naslouchat mi a dělat vše pro to, ať jsem šťastná. Jenže jsem mu stále o tom, že beru antidepresiva nesvěřila.
Mám trochu strach. Upřímně, mám stále určité trauma z ex přítele, který každé svěření o osobním problému obrátil proti mě, na druhou stranu si říkám že je to poměrně důležitá věc a měl by o tom přítel vědět, i když se bojím reakce.
Myslíte, že je vhodné mu tuto informaci sdělit?
Děkuji a přeji krásný den:)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Není návod jak někomu něco říct. Pokud mu věříš a chceš s ním být, tak mu to ve vhodnou chvíli prostě řekni . Třeba když jste večer spolu a povídáte si. Je to hodně zásadní věc proto je lepší říct zavčas. Pravej chlap to pochopí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist