Říct či neříct

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375166 28.6.2017 6:40

Poslední dobou řeším takové dilema. Před pár měsíci jsem se seznámila s jedním klukem. Je moc hodný a slušný, řekněme, že má své zásady a je věřící, takže na intimní způsob života má svůj názor, který se v dnešní době jen tak nevidí (sex jedině až po svatbě). Jenže já už za tu dobu stihla zpackat jeden vztah, o kterém jsem si myslela, že bude trvat napořád. Vím, že za chvíli se mě bude chtít zeptat na to, zda už jsem někdy s někým spala a upřímně, této otázky se moc bojím, protože vím, jak na tom je on a že to stejné očekává i od své přítelkyně. Taková informace se nesmí zatajovat, vím, že by měl vědět, že už nejsem panna, ale bojím se, že když to zjistí, tak už o mě nebude stát. Prosím, poraďte mi, jak mu to mám říct, nic mě nenapadá a opravdu o tohohle kluka nechci přijít. Předem děkuji za vaše rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • bez sexu ten pravý vztah mezi mužem a ženou není úplný a nakonec se může stát, že zůstanete jen sezdaní přátelé s dětmi... nevím, jestli jsi takto založená, ale mě by to vadilo a trpěla bych tím, že se musím podřizovat.
    Určitě mu o tvém sexuálním životě a o tvém názoru na něj řekni, pokud je opravdu slušný, není důvod aby tě za to obviňoval. Je to přeci tvůj názor a tvůj život, přeci tě nenutí žít jeho život.
    V osmnácti jsem se zamilovala do věřícího kluka, který taky "hlásal" že milování až po svatbě a odmítal mě, byla jsem tehdy panna a chtěla jsem s ním spát. On chtěl v mých očích vypadat čistě...ale bohužel skutečně takový nebyl. Rozešli jsme se a nelituju toho.

  • Rozhodně říct a všechno kolem (nejen) intimního života si hned zkraje vyjasnit. Protože jestli on je silně věřící a ty ne, tak to asi budete mít dost komplikované. Neříkám, že takový vztah nemůže fungovat, ale vyžaduje to velkou toleranci na obou stranách a hlavně komunikaci.
    Přeji hodně štěstí :-)

  • bestie28.6.2017 6:55

    Jednoznačně říct a doplnit upřímné vysvětlení. Právě jako věřící by pro to měl mít pochopení.

  • Určitě říct..lež zkazí každý vztah, ať jsou lidi věřící nebo ne. Kdyby to pro něj bylo tak zásadní, že by se kvůli tomu s tebou rozešel, tak asi nebyl ten pravý. Nechodí s tebou snad jen kvůli tvému panenství,ne?

  • Ahoj, sama jsem věřící. Se svým prvním klukem jsem spala (do dnes toho trochu lituji, jednak protože se z něj pak vyklubal sebestředný sobec a jednak, že jsem porušila své zásady). Když jsem si pak našla věřícího kluka (ten už sexuální zkušenosti taky měl, nechal se pokřtít pár let před tím, než jsme se poznali), tak jsem se taky trochu bála, co si o tom pomyslí. Vzal to ale úplně v pohodě. Dnes jsme manželé a na společný sex jsme si počkali do svatby. A musím říct, že sex má úplně jiné grády a dimenzi než v předchozím vztahu.(A teď nemyslím sexuální vzrušení a techniku, ex mi jako milenec vyhovoval líp, ale po té citové a duševní stránce je to jiné, takové hlubší a mnohem upřímnější).
    Za mně určitě přiznat, pokud tě má skutečně rád, přijme tě i takovou.

  • Na svatbu bych teda fakt necekala.. On se umoudri ;)

  • dancewomen28.6.2017 9:33

    Určitě říct,až se zepta,něco tajit nemá smysl.

  • Pokud si rozumíte, máte se rádi, tak se s tím časem smíří, obzvlášť když toho lituješ. Jako křesťan by ti měl odpustit. Uklouznout může každý, ale když svých hříchů lituje, Bůh mu odpustí a člověk by měl taky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist