Rev a nespani miminka,pomoc

Otázku položila: Anonymní uživatelka #391325 2.1.2019 1:18

Prosim,pomozte.Moje miminko ma par tydnu,vydrzi klidne i pet hodin v kuse nespat.rve;rve,chce pit.pres den to zvladam,ted v noci jsem na pokraji sil.ty hysteraky...mlika ma dost,na prdy netrpi,cura a kaka normalne.uz me napadaji ty nejcernejsi myslenky.kazdoi noc je to delsi a horsi,rve i pres den.nekdy kojim s malymi prestavkami tri hodiny.ale pribira krasne.nezvladam to uz

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa2.1.2019 6:25

    Nezkoušela jsi dítě nosit v šátku? A v noci spát s ním jedné posteli? Možná by to pomohlo, přeci jen je to ještě malé miminko. Má strach, když Tě nemá u sebe.

  • Moje prorvala první ctyri mesice skoro nonstop. Pres den spala tak 3x po 10minutach. V noci se budila prvni dva mesice co tri hodiny a vetsinou trvalo hodinu a půl nez znova usla. Takze soucitim. Vycerpani velike. V druhem mesici jsem koupila satek a jednou za den v nem spala hodku a půl. To bylo božské :-D Jinak jsem vse ostatni odsunula a byla jsem jen pro mimčo. Potrebovala neustaly kontakt a změnu. V jedne poloze nevydrzela dlouho. Ale casem se to lepsilo, vzdy s novou dovednosti, kdy se naucila přetačet atd.A taky kdyz ji zacly zajimat hracky. V pul roce spala celou noc. A kdyz se naucila plazit, tak byla nejspokojenejsi. Chce to fakt cas a max napojení na dite. Dodnes rikam, ze první pulrok jsem zila jeji zivot a ne svuj. Ty ktere maji spava a klidna miminka tohle nechapaly. Ale ta moje hystarka si sama rekla co potrebuje.
    Pomohla mi i kniha kontaktni rodičovství, kde je kapitola primo i o tehle narocnych detech.
    Neboj casem se to zlepsi. Pokud mas nekoho komu bys na chvili dite svěřila, neváhej. Treba povozit v kocarku. Nebo pohlídat doma a ty si sama nekam zajdes. Odreagovat se a nabrat energii.

  • Ahoj, naše malá to měla taky. Doporučuji knihu "Nejšťastnější miminko v okolí" - tam je celkem pěkně vysvětleno, proč se to děje a co s tím, částečně nám pomohla. Ta a bohužel až čas do tedy uplynutí "4. trimestru" - prvních třech měsíců po narození (problémy se s spaním tedy přetrvávaly, ale už to alespoň nebylo doprovázeno těmi "hysteráky"). Fyzicky...u nás musel noční šichty nastoupit i manžel, abych se aspoň trochu vyspala, ale je mi jasné, že ne všude to jde :'-(.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist