Řešil někdo zapomenutý Broncho-Vaxom?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269212 18.11.2019 14:59

Neřešili jste někdo zapomenutý prášek Broncho-Vaxom? Pětiletý syn dostal před měsícem od alergoložky na 3 měsíce. Má brát 10 tablet, pak 20 dní pauza, a pak znovu 10 tablet atd. Bere se to nalačno a půl hodiny se na to nesmí jíst, takže jsem mu ho dávala v 6 ráno, než jsem ho chystala do školky. Bohužel dnes měl začít další platíčko a já to zjistila až teď :( Zapomněla jsem si otočit včera kalendář na nový týden a jak naschvál to vycházelo na pondělí, takže jsem si to v něm nepřečetla :(
K doktorce už se teď nedovolám, tak mě zajímalo, jestli to někdo už třeba neřešil. Teď je na kroužku ve školce a vyzvedu ho až ve 4. Takže nejdříve v půl páté mu ho můžu dát. Ve školce svačí po druhé hodině, takže by teoreticky měl být nalačno. Přemýšlím, jestli to mám takto udělat a v 6 ráno mu dávat normálně zítřejší tabletku, nebo se na dnešek už prostě vykašlat a udělat tu pauzu 21 dní.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Thea1418.11.2019 20:07

    Asi Vám úplně nepomůžu, ale řeknu, jak jsem to řešila já. Jenže jsem dospělá a lék Broncho-Vaxom beru v jiném schématu : beru dvě balení od podzimu do jara nejprve sedm dní každý den ráno na lačno, pak už jen vždy ve středu a v sobotu. Když zapomenu, ten den už neberu (odpoledne to dle mého názoru nemá smysl), ale vezmu den následující, další tabletu o den odložím a pak v dalším týdnu zase srovnám na středu a sobotu (lépe se mi to pamatuje). Jen se pamatuju, že mi doktor říkal, že kdybych zapomněla v tom prvním týdnu, musím pak dva dny přidat, aby to mělo smysl. Jestli jste ale jen zapomněla dát poslední tabletu před pauzou, neviděla bych to tragicky, ale pauzu bych zachovala 20 dní a pak pokračovala v původním schématu, maximálně z deseti dní udělala jedenáct ;-) konec konců, Broncho-Vaxom jsou jen usušené a na mleté bacily, jiná účinná látka tam není.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist