Repelent pro miminko

Otázku položila: OveckaVeru 16.6.2019 20:24

Ahoj holky, jdu si pro radu. Pouzivate pro sve ratolesti nejake repelenty? Zajima me hlavne co bych mohla pouzit na maleho (4mes.). Bydlime pobliz potoka a k veceru kdyz jsme venku hrozne litaji komari a casto se najde nejaky i v loznici. S manzelem jsme dozrani oba dva a nerada bych aby to schytaval i maly, nejak bych to chtela zredukovat :-D. (Ja mam navic na stipance alergickou reakci). Mate nejaky tip co bych mohla pouzit? Nejakym chemickym sajrajtem nas strikat nechci, je neco osvedceneho prirodniho?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já používám olej Citronela od Nobilis + olej (jakýkoliv, kterým třeba mažeš mimčo, já mám zrovna Mandlový od Nobilis, ale může se třeba i kojenecký olej od Weledy, či slunečnicový).
    Smíchám do skleněného rozprašovače v poměru 7 kapek Citronely a myslím, že jsem dávala 100ml oleje, nebo 150ml, teď přesně nevím, ale na netu ten poměr určo najdeš.

  • sisterrys16.6.2019 21:18

    Na takhle malé mimčo bych éterický olej nedávala, jak radí anonymka, a pokud tak si pohlídat, aby to byl éterický esenciální olej a ne vonný olej (to není čistý výtažek z bylin, jedná se o chemickou vůni). Chránila bych bariérou - síťku přes kočárek, doma sítě do oken. Dají se taky pořídit náramky s eo (mají třeba v dm), ale zase bych dávala jen sobě, ale myslím, že by to mohlo fungovat v případě, kdy člověk potřebuje mimčo pochovat, nakojit.

  • buccaneerka216.6.2019 22:29

    Zrovna se chystám na rýmovník, prý kromě jiného i odpuzuje hmyz. A nemělo by to být náročné na pěstování.

  • Co takhle síť proti hmyzu do oken?:-D

  • Ahoj, také mám malé mimi a řeším to tak, že přes něj mám k večeru v kočárku hozenou plenu, když spí. Když je vzhůru, tak se hodně mrská, tak to na něj komáři nejdou. Co se týče doma, tak máme na oknech sítě proti hmyzu, které jsme si objednali u Pramos https://www.pramos.cz/okna/doplnky/site-proti-hmyzu/ a komáři doma nejsou. Jestli vám domů vletí i přes sítě v oknech, tak u nich musíte mít někde mezeru, nebo necháváte otevřené vchodové dveře, což je chyba.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist