Rekonstrukce kuchyně - kolik stojí úprava elektřiny a vody?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411033 10.5.2020 15:09

Ahoj, objednala jsem novou kuchyň, teď už jen čekám na dodání, tj. bude to za dva měsíce. Jediné co mě trápí, že se bude muset předělávat elektřina. V panelákovém bytě udělat nové zásuvky cca na 4 místech, kde vůbec nejsou - původní kuchyň má zásuvku jednu jedinou. A k tomu rozvod na dvě světla. Množství spotřebičů ale zůstává, dodnes nechápu, jaktože mi všechno fungovalo, když je to napojené tak nějak všelijak. Také bude potřeba odpojit a zrušit plynový vařič a cca o 60 metrů posunout dřez, tj. posunout rozvody vody a odpadu. Trubky jsou vedeny po stěně. Nevím jak je to náročné.. Všechno to bude dělat jeden a ten stejný člověk, kterého mi může zprostředkovat kuchyňské studio. Ale vůbec netuším, kolik toto může stát? S jakou částkou mám počítat? Čekám, až se mi ten elektrikář ozve a domluvíme se, ale ráda bych měla aspoň hrubou představu, fakt nechci slyšet že to bude třeba dalších 50 tisíc :( Máte zkušenosti? Víte o tom něco?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já vím, že to asi nechceš slyšet, ale tento postup není moc rozumný :( V prvé řadě by sis měla zjistit co všechno je potřeba v kuchyni udělat, jestli vůbec elektrika, která tam je (rozvody) jsou v pořádku, jestli se to nebude muset celé předělat, například do mědi, jestli jsou v pořádku i natažené vodovodní trubky apod., pak by se to totiž muselo celé vysekat a vyměnit, rozvést znovu podle nové kuchyně, nachystat, udělat omítku, zapravit to apod. a to všechno může klidně být i víc než 50 tisíc. Než kuchyň přijde, tak bych se ještě snažila pořešit tu technickou stránku, ono sice na povrchu to může vypadat hezky, ale k čemu, když se to neudělá pořádně ve stěně a pak z toho může plynout jeden problém za druhým :/

  • pravě to teď máme za sebou, ne tedy v paneláku, ale v malém rodinném domku. Dělal nám to známý, teď to bylo něco kolem 20 tisíc, ale to už byly v podstatě jen dodělávky a přítel mu vydatně pomáhal a spoustu věcí udělal i sám. Větší úpravy se dělaly v zimě, kdy se v kuchyni dělala nové elektrika a předelávaly se jističe na vyšší. Dá se předpokládat, že člověk od studia bude dražší, než kdybyste si sehnali někoho sami, ale zas to asi udělá na první dobou tak, jak je to potřeba. Nám kuchyňář vyloženě dojel na schůzku s instalatérem a elektrikářem a na místě jim kreslil a vysvětloval, jak si to představuje předělat. Místy to byl oříšek. V pátek nm budou už kuchyni instalovat, tak jsem zvědavá, jak to klapne.

  • Velesikova2.3.2021 19:35

    Hledám nějaké pěkné pohodlné židle do kuchyně / jídelny. Ideálně s povrchem, který se dá dobře omývat. Jaký materiál mi doporučíte?

  • Ahoj, měla jsi se ho orientačně zeptat. Každý elektrikář si svou práci cení jinak a hlavně jde o to, kolik přesně bude mít práce. Mohou se tam nedej bože vyskytnout nějaké komplikace a pak se celá akce prodraží. Rekonstrukce je vždy náročná, ale věřím tomu, že se vše podaří a budeš si pak užívat novou kuchyň :-) . My jsme si nedávno vybírali novou kuchyň do našeho nového domu a nakonec jsme si ji vybrali od firmy Gabon https://www.gabon.cz/rubrika/kuchyne/klasicke-kuchyne/ . Nechtěla jsem nic speciálního. Líbí se mi klasická kuchyň :-) .

  • Musím souhlasit s tím prvním komentářem. Pokud bydlíš ve starším bytě, tak je dost možné, že tam jsou ještě vodiče z hliníku a ty by bylo úplně nejlepší vyměnit za měděné. Přecejen kuchyňské spotřebiče jsou docela náročné, takže je dobré aby tomu elektroinstalace odpovídala. Určitě nebude stačit jen přidělat nové zásuvky, viz https://www.elfetex.cz/products/domovni-vypinace-a-zasuvky/zasuvky Každopádně pokud by to bylo tak, že by se musely natáhnout i nové rozvody elektřiny, tak se při těch dnešních cenách klidně k těm padesáti tisícům přiblížit můžeš.

  • Kamilka3320.1. 23:56

    Dobrý den, taky jsem se nedávno rozhodla pro rekonstrukci, ale objednala jsem si na ní firmu na internetových stránkách https://www.nastavebni.cz, která se o všechno postarala. Co se týká elektřiny, tak z mé zkušenosti se ceny mohou lišit, ale za práci elektrikáře bych počítala mezi 10 a 20 tisíci korun, ale to záleží na složitosti práce a materiálu. Odpojení plynového vařiče a přesun dřezu s vodou a odpadem by mohlo vyjít trochu dráž, možná okolo 15 až 25 tisíc korun. Ale tohle jsou jen hrubé odhady.

  • My jsme také teď dělali rekonstrukci, ale jak píšete, je to velice drahé. Hodně nám pomohlo shánět nábytek a jiné věci z druhé ruky. Samozřejmě vše si pořešit, co se kvality týče. Takže předání jedině osobně a žádná pošta nebo PPL. Nakonec jsme si vybavili kuchyň nábytkem z druhé ruky a maximální spokojenost! Hodně jsme našli tady - https://nabytek.biginzerce.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 481 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist