Rekonstrukce koupelny

Otázku položila: Anonymní uživatelka #440932 2.12.2022 22:30


Ahojky, mám takový dotaz a netu to nějak nemohu dohledat. Bydlím v pronajatém bytě a sprchový kout už je hodně starý a začíná někde i protékat. Otázka je taková. Když by majitel vyměnil celý sprchový kout tak to jde z jeho peněz? A nemůže mi pak zvednout kvůli tomu nájem? Děkují

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik3.12.2022 7:22

    Hodně záleží na tom, co máte ve smlouvě. Většinou to bývá, že náklady do 500,- si nájemník hradí sám a náklady nad 500,- pronajímatel. Ale nájem , pokud není regulovaný, ti může zvednout tak jako tak, i když ti v bytě nic neopraví. Nebo se dále můžete dohodnout, že náklady zaplatíš ty a nájem ti nezvedne.To může být dohoda mimo smlouvu. Ale to už záleží na vás dvou, jak se dohodnete a jak pronajímateli věříš.

  • MagdaRadilka825.3. 9:40

    V první řadě je to o domluvě, ale opravy by měly jít za ním. přece jen je to jeho byt a vy ho jen užíváte. Maximálně kdyby vám třeba nějak prokázal, že jste ho rozbili a vaší vinou je teď potřeba oprava. Záleží, jak máte sepsanou nájemní smlouvu. My bydlíme ve vlastním bytě, takže tady není co řešit. Všechny opravy jdou za námi. taky postupně chci předělat koupelnu a zatím jsme si koupili nový nábytek do koupelny z https://www.aplomo-koupelny.cz/nabytek-do-koupelny/ a v létě budeme asi měnit konečně i vanu.

  • Kamilka33úterý 23:40

    Dobrý den, takže máte problém se starým a nespolehlivým sprchovým koutem v pronajatém bytě. To je poměrně běžná situace, se kterou se setkává spousta lidí žijících v nájemním bydlení. V první řadě vás můžu uklidnit, že výměna celého sprchového koutu je v tomhle případě povinností majitele bytu. Pro vás to neznamená žádné dodatečné náklady. Pokud byste si pořizovala vlastní kamenné obklady, třeba ze stránek https://www.biro-d.cz/kamenny-obklad/, tak to by byl jiný případ.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist