Reflux jícnu a Zelený ječmen

Otázku položila: Anonymní uživatelka #438075 7.1.2022 7:15

Ahoj, najdu tady někoho, kdo má reflux jícnu a začal brát zelený ječmen? Četla jsem, že zelený ječmen snižuje žaludeční šťávy v těle, takže například žádné pálení žáhy. A to bych právě potřebovala, beru na reflux tabletky už tak tři roky, jakmile je dva dny nemám, tak přijdou bolesti žaludku, je mi špatně a páli žáha. Jenže nechci být na těch lécích tolik závislá, nejlépe bych je dala úplně pryč. A tak se chci zeptat, zda je tady někdo, komu zelený ječmen pomohl tak, že mohl vysadit tabletky a brát jen vitamíny z ječmene.

Samozřejmě se poradím s lékařem.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik7.1.2022 9:25

    S lékařem bych se moc neradila. Přece ti nebude radit přírodní věci, když by přišel o provizi. Pokud tě to láká, tak to vyzkoušej. Je to přírodní věc a ta ti neublíží a uvidíš, zda bude fungovat. On každý člověk je jiný a jinak přírodní věci na každém člověku fungují. Je třeba to vyzkoušet. Nehledě na to, že to bude chvíli trvat, než uvidíš nějaký výsledek. Dej tomu alespoň 3 měsíce na pořádný výsledek.

  • Dobrý den,
    manžel má problém s refluxem, i syn. Asi je to rodinná zátěž, ale teď jsme zjistili, že manžel má problém kvůli sníženému množství žaludečních šťáv. Takže hůř tráví a pak pálí žáha.
    Je potřeba vědět, co je za problém, jestli překyselení a nebo nedokyselení.
    Manžel když bral tabletky jako Omeprazol, tak po vysazení trpěl ještě více.
    Ale zelený ječmen mu pomáhá, ale není to úplný zázrak. Spíš jako doplněk k řešení problému.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist