Recept na dlouhotrvajici spokojený vztah?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #281699 14.8.2014 23:23

Ahoj holky, prosim o rady, zkušenosti... mate nějaký "recept" na dlouhotrvající spokojený a stále šťastný vztah? zní to trochu naivně... jaká být ve vztahu? děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • marketaj15.8.2014 1:49

    Ochota pro kompromis, toleranci, vzajemne pochopeni.S manzelem jsme spolu uz 15 roku, z toho 2 roky jako manzele, ale tenhle papir neni dulezity :-)

  • Sbírám citáty a první citát, který mi dal můj manžel byl: Nejkratší cesta mezi dvě lidmi je úsměv. Jsme spolu 13 let, z toho 5 jako manželé a platí to stále. S úsměvem dosáhnem pohody, tolerance, hezkých chvil během dne a jde to....hlavně nechtít nikoho a nic napodobovat, nezávidět, nevyčítat, ale žít si svůj život a řídit se srdcem.

  • 3A kdybych rozdal všecko, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.
    4Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá.
    5Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy.
    6Nemá radost ze špatnosti, ale vždyc3A kdybych rozdal všecko, co mám, ano, kdybych vydal sám sebe k upálení, ale lásku bych neměl, nic mi to neprospěje.
    4Láska je trpělivá, laskavá, nezávidí, láska se nevychloubá a není domýšlivá.
    5Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy.
    6Nemá radost ze špatnosti, ale vždycky se raduje z pravdy.
    7Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.
    8Láska nikdy nezanikne.ky se raduje z pravdy.
    7Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.
    8Láska nikdy nezanikne.

    Toto nám říká bible. A co to znamená v praxi - je to vztah ke komukoliv, nejen k manželovi, ale i ke všem ostatním lidem, bez ohledu na vyznání a vztah k tobě, ať jsou to přátelé či nepřátelé, takto bychom se měli chovat ke všem. Vysv. TRPĚLIVÁ a LASKAVÁ- netřeba rozepsat. NEZÁVIDÍ - ano nezávidí a navíc každému vše přeje! I těm politikům ta plná korýtka... NEVYCHLOUVÁ se a není DOMÝŠLIVÁ. tzn nedomýšlí si něco, co vlastně neexistuje. To my ženy umíme velice dobře :) Když např partner přijde o hodinu později z práce hned máme spoustu teorií co tak asi mohl dělat a když konečně přijde domů, už se k němu nechováme laskavě, ale např podezřívavě, podrážděně... a vše zbytečně. takže nedomýšlet si nic :) NEJEDNÁ NEČESTNĚ a NEHLEDÁ SVŮJ PROSPĚCH - to je nejdůležitější bod všech vztahů - nehledat svůj prospěch. Nikdy nedělat nic, protože to chci JÁ!!! Ale dělat vše pro druhé, tzn obětovat se. A věř nebo ne, ono to docela brzy přinese své plody :) neboť jak se ty začneš chovat k ostatní, oni se začnou také tak chovat k Tobě. Pak si představ, když v manželství začneš žít jen pro manžela a sebe totálně zahodíš stranou, on začně žít pro Tebe, tedy vzájemně se budete naplňovat a budete šťastní. Najednou vyvstanou situace, kdy místo toho abys ty řekla - potřebuju si orazit, jdu s holkama na kafe! (to je Tvoje potřeba...) přijde manžel a řekne - zlato, zítra si vezmu prcky a Ty si zajdi třeba někam na kafe, nebo si dej prostě relax (To je oběť od manžěla, který Tě miluje a chce Tě naplnit). NEDÁ SE VYDRÁŽDIT a NEPOČÍTÁ KŘIVDY. To nepočítá křivdy často platí hlavně při hádkách. Např: vidíš co JÁ všechno dělám! dělám všechno v baráku, jinak bys ani neměl čistý hrnek na kafe, pořád jsem s děckama zatímco ty čumíš na fotbal atd atd atd... Tak přesně tohle láska nedělá. Protože láska, to není JÁ. ale láska, to je TY. Až se budeš chtít s partnerem pohádat, zkus místo JÁ dělám to a tohle a tamto a ty nic, mu začít vypočítávat co dělá on - ale co dělá dobře. říct miluji TĚ, protože denodenně dřeš v práci abychom měli co jíst, že jsi mě za tu dobu ani jednou nepodvedl, že mě stále miluješ, i když mám po dvou dětech prostě jinou postavu, že přežíváš všechny moje nálady spojené s cyklem, že si tak často hráváš s dětma a já mohu pokojně doma pracovat atd atd atd :) NEMÁ RADOST ZE ŠPATNOSTI, VŽDYCKY SE RADUJE Z PRAVDY. K tomu asi není co dodat. Tohle je láska. Kdyby takto fungovali oba partneři ve vztahu, v manželství.... Kdyby takto fungovali všichni lidé na světě k sobě, zkus si ten svět představit :) Ale cestou není fňukat, že takto se nikdo nechová, cestou je začít se tak chovat doma, ke svým známým, k těm které potkáš na ulici, k těm kteří Ti odřou auto na parkovišti atd. A nemusíš nikomu nic říkat. Lidé uvidí, že jsi jiná a k tobě se začnou chovat jinak - podle Tvého vlastního vzoru. Takto se šíří dobro :) Začni sám u sebe a zanedlouho uvdiíš, jak se ten maličký svět kolem Tebe mění. Viz Matka Tereza např..

    Hodně štěstí do partnerských vztahů, my za pár dní máme třetí výročí svatby, no žijeme spolu nějakých šest let. A jsou to stále krásnější a krásnější roky :)

  • Jaká být ve vztahu? Hlavně přirozená...protože, když nebudeš "svá", tak nebudeš šťastná, a když nebudeš šťastná, tak nemůžeš udělat šťastným nikoho kolem sebe...Žádná universální rada neexistuje...co jedinec (vztah mezi nimi), to originál...
    Ale obecně lze říci, je dobré si udržovat: Lásku, toleranci a humor

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist