Recept na cibulový sirup proti kašli

Otázku položila: buccaneerka2 28.12.2017 10:21

Ahoj holky, hledala jsem na internetu, ale nikde jsem nenašla popis přípravy na cibulový sirup "polopatě" tak, jak bych potřebovala. Všude jen typu "cibuli prosypat cukrem" nebo "smíchat s medem", ale netuším kolik čeho. Můžete mi prosím napsat, jak vyrábíte cibulový sirup na kašel konkrétně vy? To znamená, kolik cibulí (větší, menší), kolik medu/cukru, co s ním dál, kde ho skladovat apod.? Opravdu prosím o popis pro neznalce, který to nikdy nedělal ani neviděl. Moc děkuji.

A ještě prosím o dávkování. Někde se píše dvě velké lžíce až 6x denně, jinde píšou, že stačí lžička, že více nemá ani smysl...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Minu28.12.2017 10:39

    Ahoj, já na kolečka nakrájím 2 větší cibule, dám je do sklenice od okurek, na to nasypu asi 3-5 polévkových lžic cukru (záleží na velikosti cibulí), zavíčkuju a dám na topení. Za pár hodin už je šťáva. A dávkuju 3x denně po jídle - nezapíjet. Když je víc zle, tak i 5x denně. Nedá se na tom nic pokazit, když dáš málo cukru, tak se ti neudělá šťáva - tzn. přidáš cukr ;-)

  • hiuhi28.12.2017 11:15

    Nakrajim jednu cibuli na kosticky, dam do sitka a proste navrch posypu cukrem (od oka), cca po hodine promicham a kdyz je treba,pridam cukr.

  • trinetka28.12.2017 12:49

    Ono to bude tím, že na množství až tak nezáleží. Mě to štávu pustilo vždy, ať toho dám kolik chci :) prostě vezmu cibulku, nakrájím na čtverečky, zasypu cukrem od oka a pak to ještě promíchám, aby se cukr obalil.. Dávám to do lednice a za nějakou tu hodinku dvě tam šťáva je.. Já si dávám tak tu lžíci, když mi v ní plave trochu cibule, klidně to vezmu i s ní :) Jak vidím, někdo dávám do tepla.. Zkus a uvidíš, že se povede :)

  • Klasicky nakrájím cibuli, dám do sklenéně mističky, zaliju medem, dám přes to alobal a nechám přes noc v lednici. Ráno "přecedím" přes sítko a podávám třikrát denně polévkovou lžíci.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist