Rakovina děl.čípku

Otázku položila: Bývalá uživatelka #180456 17.11.2017 14:54

Ahoj holky,chci se zeptat.Moji mladší sestře(24)zjistily rakovinu děl.čípku.31.10.byla na operaci,vypadá to že je z toho venku.Já mám o ni strach..muže se ta nemoc vrátit(má dvě malé dcery)..
Další otázka je..očkovala jste nebo budete své dcery proti této nemoci?Díky všem za odpovědi.

Děkuji všem

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Kamkri17.11.2017 17:58

    Čekám holčičku a určitě ji očkovat v budoucnu nenechám. Četla jsem spoustu negativních článků a rozborů, je to svinstvo a nechrání zdaleka proti všem typům. Pro běžné očkování jsem, toto ne.

  • dancewomen17.11.2017 15:40

    A na jaké operaci byla?Ja očkovaná jsem a stejně jsem měla ve stěrech nález,tudíž jsem byla na konizaci-zkrácení děložního čípku,kde byla opakovaně špatná tkáň.

  • Moje segra a plno kamaradek na konizaci taky bylo a tuk,tuk, všechny jsou o.k. :-) jedna kamaradka je "zatim jen" sledovana, ale vsem to podava tak, ze ma rakovinu a sleduji ji. Nechci to nijak zlehcovat, ale tenhle jeji pristup se mi nelibi...
    Jestli se o segru bojis, coz je jasny, tak se poptej na podrobnosti :-) ale vetsinou to je podchyceny vcas a podstoupi se prave "jen" ta konizace a melo by to byt o.k. Jen proste nepodcenovat kontroly. Jo a segre po konizaci doporucili ockovani, tak se jeste nechala naockovat. Jestli to k necemu bylo asi ukaze az cas :-)
    Jestli bych nechala ockovat svoje dcery,je otázka (mam teda kluky)...ale asi spis ne. Spis bych je vedla k pravidelným kontrolam a pry to ockovani stejne nekryje vsechny kmeny??? Ale nastesti tohle dilema nemusim resit, tak nemam tolik informací.

  • Ockovani stejně nechrání před všemi kmeny, navíc nektere, proti kterým se neocuje, mohou být pak agresivnější. Je mi 40, očkovaná nejsem a problémy sem s jakýmkoliv pochybným nálezem ze stěru čípku nikdy neměla. Důležité je nezanedbávat prevenci, tj.chodit každý rok na kontrolu, nevest rizikový život a taky i budovat imunitu. Četla sem před časem pěkný článek právě o tomto očkování s tím, že je to jako v kufru luxusního Volva (myšlenky screeningovy program) vozit dřevěnou koloběžku (dané očkování).
    Dceru sem očkovat nenechala, jednak toto očkování zase není až tak vyzkoušené, pak jsou po něm v některých případech závažné reakce,. A i když sem se kvůli tomu dost přela s Dr, že préči je to zdarma, tak sem se nedala.

  • já očkovaná jsem a určitě nechám v budoucnu i své dcery, pokud je budu mít.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist