Rakovina D. čípku

Otázku položila: Anonymní uživatelka #50064 9.2.2012 19:25

Chtěla bych se zeptat , jestli je možné rakovině děložního čípku předejít kondomem?? Nic jiného mě ted v této otázce nezajímá opravdu jen tento druh této rakoviny..

Sex

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ne, bohužel ani kondom rakovině děložního čípku 100% nezabrání. K přenosu stačí kontakt kůže a sliznic, nebo též orální sex. Kondom riziko sice rapidně omezí, ale není to 100%.

  • Ahojky. Rakovin děložního čípku je více typů, ale nejčastější příčinou je nákaza HPV virusem, který se přenáší převážně pohlavním stykem. Může se přenést i orálně nebo prsty, ale riziko je o něco menší. Kondom je ta nejlepší ochrana jakou můžeš použít a taky čím méně sexuálních partnerů budeš mít tím bude riziko nakažení menší a to samé platí i pro partnera. Ale to, že se HPV virem nakazíš ještě neznamená, že se to rozvine v rakovinu čípku, protože většinou ten vir zničí tvůj imunitní systém. Jen pokud by ten virus v těle přetrvával, tak by se mohlo v pozdějším věku stát, že se to v rakovinu rozvine, ale taky nikdy nemusí. HPV virem se jednou za život nakazí až 80% lidí, takže z toho neměj takový strach a navíc v dnešní době už se můžeš nechat očkovat a to je mnohem lepší než kondom. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist