Pupinky okolo úst.. Zánět dasni?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #395936 27.9.2018 16:27

Dobrý Den, uz asi pred měsícem se mi hrozně zhoršila pleť. Je mi 19 a mam odjakživa problematickou plet ale takto uz dlouho ne. Pred měsícem se mi udelaly dva velke bolaky podkožní ktere bolely a byly velké ze ani nešly zakrýt.. Primo pod spodním rtem nalevo u pusy. Brada se mi pote i napravo osypala malymi pupinky co nejdou vymacknout a jeste dva běžné se mi tam nedávno udelaly. Pupinky se mi vůbec nechtějí léčit ty bolaky uz jsou menší ale stále nechtějí zmizet a to uz je téměř mesic! Male pupinky se mi delaji i primo u rtu.. Občas to vypadá jako opar ale jsou to pupinky.. I nad hornim rtem. Ted se mi udelala dva opět vetsi bolaky co boli i na obou stranách tváří par cm od úst. Čelo mam osypane ale tam jsou pupinky malé a nebolestive. Take jeden velky bolak na korenu nosu:( jsem zoufalá za prázdniny sem na to vyzkoušela přírodní kosmetiku jak od yves rocher tak od havlikovy přírodní apoteky přímo na akne a nic..ted jim i zdravě piju téměř jen vodu dodržují pitný rezim pila sem i čistící kopřivovy caj, vysadila bile cukry bile pecivo snazim se hodne zeleniny jen zdravé veci, sport a proste nic....žádné zlepšení spis dalsi pupinky. Jelikoz jsou nejvíce ty velke bolestivé kde se neleci v okoli brady a ust nejak sem dosla k tomu jestli to nemůže byt zánět dasni.. Obcas pri čištění zubů citim v ústech trochu krve a dasne me obcas i zaboli. Nijak hodne nemam je krvavé na pohled nic.. Tak netusim. Cetla sem ze se takto muzou projevit záněty v těle tak me napadlo tohle.. K zubaři jdu 10.takze sem zvědavá. Je to něco vážného? Jak se zánět dasni léčí jak dlouho? Pak je jeste jeden faktor.. V srpnu mi přísly MS na tri dny a totalne slabe temer žádné krvácení po 14 dnech mi prisly dalsi uz normální klasické.. Tak me jeste napadlo jestli to v okoli brady ust nejsou rozhazene hormony za leto sem mela i hodne stresu stěhování apod. Ale ze by měsíc toto delaly hormony?? Gynekologické potíže nemam jinak žádné.. Žádné bolesti, výtoky apod nic..co si myslite? Děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • No ja bych se tem hormonum nedivila. Na dasne mi to neprijde..
    Ja mela taky hodne tecek a pupinku a pak jsem si dala treba jednou tydne takovou tu slupovaci masku, nejakou vyzivnou a docela se to zlepsilo a cerne tecky taky zmizely.

  • Uplne Te chapu,me akne zacalo trapit az kolem 23 roku,celou pubertu jsem mela plet hezkou.Mne osobne teda nepomohla na velke a hluboke bolaky sebedrazsi a sebelepsi antiakne kosmetika,ani na koznim mi nepomohli-spis naopak,jejich chemicky peeling mi oblicej spalil do cervenych olupujicich se fleku-to byl jediny vysledek 10ti navstev a vyhozenych 6.000,-Kc..Co mi nakonec pomohlo-zkus na netu kouknout na Face-up,jedna se o pristroj,ktery vyvinuli brnensti vedci,ma to uspech po celem svete.Porizovaci cena je,myslim,necelych 4.000,-Kc,coz neni malo-ja to dala jako posledni investici,vic uz jsem investovat do boje s akne nechtela a odmitala.A velice mi to pomohlo,proto si to dovoluji doporucit.A misto modre indulony zkus mesickovou-rychle se vstreba a neni tak mastna,navic mesicek lekarsky je lecivy. Po 2 letech s Face-upem a mesickovou indulonou mam plet zase hezkou,misto make-upu pouzivam jen DD krem od Mixi,nezakryva sice uplne nedostatky,ale sjednocuje hezky barvu pleti.

  • Ahoj, a jit na kosmetiku jsi zkusila? Ja jsem mela az do dvaceti taky problematickou pleť, ale moje sestra jeste horší, nic ji nepomahalo, zkousela vsechno mozna a fakt nic..a jednou pred nejakou akci jsme se nahodne objednali na kosmetiku (rika se tyden predem) a svete div se, uplne super, navic vycistena plet od profesionala je fakt znát a hlavne je to vidět ze se ti zlepsi! A navic, nam treba i poradila co za kosmetiku nebo kdyz uvidime zhorseni at se objedname znovu apod...nejdriv jsme fakt chodili tak min jednou za mesic, ale ale postupne uz nebylo potreba ani to:-)

  • Zdravim Vas rodice.Chtěla  jsem se zeptat zda u vasich děti resite zdrave cukry.Ja jsem totiz trosku pod balbou rodiny,že svyho syna drzim od sladkeho.Ted jsem objevila zlate slazeni.A docela mě to zaujalo.Nechci syna cpat bilym cukrem.Jak jste na tom vy?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist