Půlroční brigáda a potom nástup na vysokou

Otázku položila: Anonymní uživatelka #388890 5.2.2019 19:52

Zdravím,
nacházím se teď bohužel v dost ošemetné situaci, kdy se z posledních sil snažím dostat do letního semestru. Na začátku školy jsem měla nějaké problémy a učení jsem moc nevěnovala a teď to doháněla ve zkouškovém období. 2 předměty sice musím opakovat, ale i tak se mi podařilo nahrabat 14 kreditů a samozřejmě, že do postupu do letního semestru potřebuji 15. Bohužel teď bojuji s posledním předmětem, u kterého mi kvůli nějaké chybě na školním portálu propadl jeden termín zkoušky a já už všechny vyčerpala. Učitel mi doporučil si zažádat o děkanský termín. O ten půjdu zkusit zažádat ve čtvrtek a doufám v to, že ho případně dostanu včas, abych se stihla přihlásit na poslední pokus ještě.
Ovšem přemýšlela jsem dost o tom, co dělat, pokud mi to nevyjde. I když to tak na začátku nebylo, nyní se mi na škole dost zalíbilo a ráda bych to dotáhla do konce. Dozvěděla jsem se to, že i kdyby mne škola "vyhodila", tak si můžu opět dát přihlášku do prváku a zkusit to znovu, jenomže co dělat cca ten půl roku?
Napadlo mě to, že kvůli zdravotnímu pojištění bych si našla alespoň půl roční brigádu a pak se zkusila opět na školu dostat. Zajímalo by mě, zda máte někdo podobné zkušenosti, zda by nebylo blbé jít někam pouze na půl roku brigádničit především kvůli zdravotnímu pojištění a jak by to bylo potom se zdravotním pojištěním opět po nástupu na vysokou? Uvolnila by mě opět pojišťovna od placení?
Co se týká nějakých výdajů, tak jich zase tolik nemám, žiji doma s rodiči a peníze sama mám, ale když chodím do školy, tak mi sami dávají možnost, abych se soustředila jen na školu a nemusela řešit ještě brigádu, ovšem kdybych nebyla ten půl rok ve škole, mě osobně by to přišlo hloupé vůči mým obětavým rodičům jen sedět doma a nic nedělat.
Předem děkuji moc za vaše názory :)

Nakonec se mi zkoušku podařilo udělat a mohu pokračovat do letního semestru. I přesto moc děkuji všem za vaše odpovědi :).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa5.2.2019 21:38

    Jakmile chodíš do školy a jsi mladší 26 let, sama za sebe žádné pojištění platit nemusíš a když na půl roku, rok přerušíš, tak si budeš platit po tu dobu sama, popř. zaměstnavatel a pak jak nastoupíš zpátky, tak už se Tě to zase týkat nebude. Přeji hodně štěstí, ať to vyjde.

  • Pokud budes pul roku pracovat, byt brigadne, tak za tebe soc./zdrav. plati zamestnavatel.
    Nemohla by sis jen rozvolnit studium? Pozadat ve skole o pozastaveni a v zari/rijnu pokracovat?

  • Francy6.2.2019 6:24

    Kamarádka to měla stejně, po zimáku zjistila, že tu školu fakt studovat nechce. Takže neměla potřebné kredity do letňáku, takže ji vyhodili - s tím počítala. Zašla na pracák, vyřídila papíry ohledně zdravotního/sociálního pojištění a šla na DPP do Kauflandu. Z DPP se žádné pojištění neodvádí, tudíž musela být vedená na pracáku. Kdyby měla DPČ, tak tam už se od výdělku 2500Kč/měsíc pojištění platí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 490 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist