Puding- fakt už nevim

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41427 28.8.2011 0:30

Čauky holky, prosím o radu, protože buď jsem opravdu blbá nebo už nevím. Dnes jsem po svůj 5 puding a OPĚT mi neztuhnul, pokaždé to dělám přesně podle návodu, už jsem fakt zoufalá.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak podle mě to vůbec není tím, že by byl Dr.O. špatný, používám ho odjakživa a vždycky bez problémů. Buď někde děláš chybu, nebo máš špatné mlíko... Puding miluju a dělám ho často, nikdy se mi ale nestalo, že by neztuhl.

  • micika28.8.2011 9:41

    Ahoj, no opravdu se to občas stane..třebas vanilkový a čokoládový jsou v pohodě, ale karamel a mandle, tam se vždycky modlím ať ztuhne....
    ale už se mi to nestává..řekla bych že sem vychytalamouchy...
    stačí dát míň mlíka a ztuhne určitě, dávám třebas i 400ml místo 500
    pak by to chtělo taky dokonale vyklepat ten pytlík od pudingu, kolikrát se toho v rozích ještě najde...
    problémový pudingy míchám opravdu ode dna-střídavě odstavuju a vracím na plotnu a nakonec se povede...to poznáš už na začátku, jestli se povede-musí tuhnout už při míchání a něž ho stačíš vylejt do misky, už zustává mírně tuhej škraloup a na prázdném hrnci pak taky..jestli ne, pak už tomu nic nepomůže aby stuhnul.
    Taky po chuti se to pozná , má takovou škrobovou chuť když se nepovede, prostě pořád cítíš ten prášek... no hodně zdaru s dalšími pokusy ;-)

  • Verousek8928.8.2011 9:52

    Já používám Dr.Oetker Naturamyl a nikdy se mi nestalo, že by mi neztuhnul... Ale je pravda, že já nikdy nedělala puding podle návodu :D Vždy dám odměřené množství mléka (které je napsané v návodu), přidám cukr a nasypu pudingový prášek. Vše společně přivedu k varu a chvíli povařím. Nikdy mléko neodděluji, prostě to vše dám dohromady :)

  • Jaký máš puding? A jak dlouho jsi ho nechala tuhnout?

  • musím říct, že i když je Dr.O. vychvalovanej, tak mívávám podobnej problém s tuhnutím taky. sice ne pokaždé, ale často mi neztuhne úplně (řídkej sem ho párkrát měla taky, takže chyba nebude v tobě, a moje mamka s ním mívá problémy taky). když sem chtěla třeba do krému, tak to bylo k vzteku. zkus jinou značku pudingu (já mám osvědčený Amylon).

  • ja tak varila DR O minuly tyden dvakrat a taky mi neztuhnul,ale snedla jsem ho i tak :-)) Takze chyba asi nebude v tobe. Dneska jdu na nakup a zkusim koupit jinou znacku

  • a nemůže to být třeba i mlíkem? Nevím, z jakoho se to má správně dělat (odtučnělé, polotučné, plnotučné). Dělávám ho z polotučného a nikdy mi netekl.

  • My teda Dr.O. vůbec nepoužíváme :) kupujeme takovou starou klasiku a s tuhnutím jsem nikdy problémy neměla...

  • Taky mi nikdy Dr. O. neztuhnul úplně ;)

  • Hlavně nikdy nekupujte ty nejlevnějšív Makru. Pudink z Makra totiž neztuhne nikdy!!!

  • Tak doporučuju experimentovat :) Každému totiž chutná puding jinak. Já mám ráda hustý (na 1 litr mlíka 3 sáčky), ale někdo zase tak akorád (podle návodu). Zkus míň mlíka jak ti doporučují. Těch 400ml na jeden sáček :)
    PS:Já nedávno narazila v Globusu na značku Amylon a nemůžu si ho chuťově vynachválit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 579 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist