Psychika pči IVF

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29697 14.11.2011 19:28

Ahoj holky, tak dneska jsem začala stimulaci před plánvaným IVf. Strašně jsem se na to těšila, že se to povede a tak. Ale dneska po té injekci to na mě nějak dolehlo a začala jsem se bát, že se toi nepovede a snad nikdy nebudu těhotná.

Jak jstena tom byli vy? A jaké máte zkušenosti s umělým oplodněním? Potřebuji nějak povzbudit abych se z toho zase dostala.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já poprvé děsně věřila a pak jsem byla sklamaná.Dvakrát nic...Pak jsem šla na sněhuláčky s tím že se to stejně nepovede a a ono se povedlo jsem 11 TT.Strach a obava je normální neboj.Hodně moc štěstí ti přeji.

  • Musíte myslet pozitivně ,vím že to není jednuduché také jsem si tím prošla,nejhorší je to čekání :-)Měly jsme také prodlouženou kultivaci a podařilo se nám to na poprvé dnes máme skoro pětiletá dvojčata :-).Držíme palečky :-))

  • Ahoj, při transferu se mnou byly na pokoji ještě tři další - jedna poprvý, druhá nevím a třetí potřetí. Celou dobu před tím sem si nějak vůbec nepřipouštěla, že by to nemuselo vyjít, první pochybnosti přišly asi až během stimulace, ale odmítala sem si je vůbec připustit. Pořád sem si plánovala, jak budu s miminkem doma na neschopence a jaký by to bylo kdyby byly miminka dvě. Po transferu sem se snažila odpočívat, ale rozhodně sem neležela celý dny. No a po tomhle prvním pokusu mám v bříšku dvojčátka (12tt). Takže neupínej se na to úplně, ale přesto se snaž věřit, že to vyjde :.)

  • My se k němu ani nedostali. V den zahájení IVF jsem zjistila, že jsem těhotná. Držím palce. Snad se to povede. Taky jsem měla obavy, ze stimulace, léků a dopadu na moje tělo atd. Snažili jsme se dlouho, prodělala jsem 2 operace, neměla ovulaci, ale vyšlo to.

  • Nam to vyslo na poprve, vyvinulo se jen jedno embryo, ktery my 3den transferovali. Ted mam 5 tydnu pred porodem a moc se tesime na miminko. Hlavne bud pozitivni a ver v to!! Ja si nepripoustela neuspech.

  • nejde povzbudit, to je kazdeho individualni vec
    taky jsem se tesila, pak to hrozne uteklo, a nevyslo to.... coz mi dost podrazilo nohy :-(
    takze hodne stesti!!!! a hlavne verit verit verit

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 593 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist