První vánoce po svatbě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #18989 26.10.2011 14:12

Čau holky, chtěla bych se zeptat, jak jste s manželem slavili (nebo jak budete slavit) první společné vánoce, konkrétně Štědrý den a večer. Ten můj by pořád chtěl slavit s rodinou (jeho nebo mojí, každý rok by se to pak vystřídalo), já bych zase preferovala slavení jen ve dvou.
Jak to máte vy? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Na štědrý den (večer) slavíme ve dvou, na první svátek jezdíme k mé babičce, kde se schází uplně celá naše rodina(mamka, bráchové, teta....) a na druhý svátek k jeho rodičům, kde je zase celá jeho rodina:) Štědrý večer si ve dvou užíváme, není to takové hektické jako když je doma najednou deset lidí, je to takové pohodové:) A můžeme si to udělat podle sebe:)

  • dennytesarova26.10.2011 14:37

    Taky si užívame jen ve dvou. Minulý rok jsme byli poprvé jako manželé sami a stůl byl narvanej jak pro 10 lidí:)))) Tenhle rok už s námi bude mimi. Druhý den pojedem k jeho rodičům. A k mé babičce, kde se sejdem s mojí rodinou. Možná příští rok budem u nich. Ale uvidíme.

  • My se už před svatbou dohodli, že štědrý večer budeme trávit doma, v klidu, sami. U manžela to chodí tak, že se u nich na Štědrý den sejde celá rodina (teta, strýc atd.), já zase byla zvyklá jenom na úzký kruh rodinný :-D Takže jsme se dohodli tak, že Štědrý večer si uděláme podle sebe, další den trávíme u manželových rodičů a druhý svátek vánoční u mých rodičů, a je to ke spokojenosti všech :-)

  • Ahojky, mi jsme slavili 5 let vždy Vánoce o den dříve a na Štědrý den jsme byli každý doma a na další dny jsme se střídali u jeho nebo mých rodičů. Dohodli jsme se tak, že to bude dokud nebudeme mít mimi. Tenhle rok budeme slavit první společně a moc se na to těším :-)

  • Ahojky. My jsme měli svatbu loni v listopadu, takže to byli první společné Vánoce jako manželé a trávili jsme Štědrý den jen ve dvou. :-) Je to fajn a můžete si to udělat podle sebe...žádne honění a stres :-)

  • Ahojky, my to máme tak jak jsem to měla celé dětství, jen se to posunolo generačně:-) Večeříme spolu doma, dárečky a tak , no a potom kolem šesté jdeme k mým a potom jeho rodičům. Vše ještě na štědrý den. Výhoda bydlení v jednom městě (jinak by to nešlo). Večeři prostě začnem jak se setmí a lodičky, olovo a jiné zviklosti pak máme dvakrát u rodičů. Jelikož nemáme ještě děti tak nakonec skončíme se známíma venku. Svátky pak trávíme tím, že rodiče dojdou k nám na oběd a navštívíme se sourozenci. Není to špatné a jsme všichni se všema :-)

  • evca.knytlova26.10.2011 16:28

    První Vánoce jako manželé jsme samozřejmě chtěli být spolu sami a tak jsme byli. Pak nám to přišlo takové smutné, protože jsme zatím neměli dětičky, tak jsme jezdili k našim, mají manžela rádi jako vlastního syna, takže bez problémů. No a co se nám narodila dcerka, tak jsme samozřejmě zase už jen doma sami a je to úžasné, protože s těma dětičkama jsou nejkrásnější Vánoce a jsme už prostě rodina :o)

  • Sifa26.10.2011 16:43

    Ahoj, my jsme slavili Vánoce s rodičema dokud se nám po čtyřech letech nenarodil prcek. Teď už jsme každý rok doma.

  • ahoj, my jsme pozvali moje rodiče a ještě tentýž večer jsme jeli pak k jeho rodičům, k našim jsme pak jeli 25. navečer, máme strašně velkou rodinu a musíme objet vždycky všechny babičky, za 3 týdny se nám má narodit první miminko, tak doufám, že letos budou všichni soudní a přijedou k nám :-) jinak teda nevím, ale asi bych jim něco řekla :-)

  • Verousek8926.10.2011 17:24

    My sice sezdaní nejsme, ale už přes 3 roky spolu žijeme. Štědrý večer jsme vždycky trávili spolu u mé rodiny a pak jsme jezdili za přítelovou rodinou na silvestra. Letos jsme se rozhodli pro první Vánoce, které chceme trávit pouze spolu u nás doma. Jelikož moje rodina bydlí 300km daleko a přítelova rodina 350km daleko (každá bohužel jiným směrem), tak není šance, že bychom na první svátek vánoční byli tam a druhý svátek vánoční jinde, takže budou Vánoce bez rodin, protože nikdo z našich příbuzných není schopen přijet za námi. Procestovat celé vánoční svátky v autě nás už nebaví. Vánoce jsme vždycky měli akorát ve stresu a s narvaným autem plným věcí jsme jezdili z jednoho místa na druhý. Proto bychom rádi měli celé vánoční svátky podle sebe, ne podle rodičů a hlavně v klidu. :)

  • Ahojky, my jsme spolu začali chodit a zároveň i bydlet v říjnu před dvěma roky a ty vánoce jsme už trávili spolu, druhý den jsme jeli k jedné rodině a další den k druhé. Rodiny to vzali dobře, žijeme spolu, tak nám do toho nemluvili. Letos už budeme na Vánoce tři, moc se těším, i když malej z toho rozum mít nebude.

  • U nás je to zařízené tak, že na štědrý den jsme sami, jako rodina a druhý den zveme rodiče na oběd.

  • ahoj, my to máme přesně naopak- já bych šla klidně k našim, ale manžel chce být se mnou sám. vzali jsme se letos na jaře, máme už malou dceru, takže se těším maximálně a budeme je teda slavit ve třech s naší malou dcerou. po večeři půjdeme na chvíli, píšu na chvíli, protože se moc nestýkáme k jeho rodičům a pak k našim, moc se těším na rozzařené očíčka naší malé dcery.

  • petulinkaa1326.10.2011 22:48

    My to máme s manželem tak, že jeden rok slavíme Vánoce v Krkonoších u manželovo rodiny a Silvestra u našich a druhý rok zase Vánoce u našich a Silvestra v Krkonoších,na střídačku....sami jsme ještě nebyli a nějak to neřešíme,zatim nejsou deti,takže nám to vyhovuje takto :-)

  • Martasek8927.10.2011 10:23

    My slavili loňské Vánoce jak první spolu, tak první jako manželé :D Hned jsme se shodli, že chceme být sami + mimi v bříšku :) A pak mezi svátkama jsme jeli postupně k našim rodinám. Jednou jsme svoji, tak slavíme Vánoce sami. Teď už budeme i s půlroční dceruškou a i kdyby některá strana chtěla, abysme dojeli, jsem proti - a ona ani žádná strana nechtěla, zkrátka jak se říká "Každej svý" :)

  • nemuzem se rozhodnout jestli budem u mych nebo jeho rodicu, takze nakonec budeme asi u babicky, proteze by jinak byla sama..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist