První rozchod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #313313 25.12.2015 19:48

Hezký sváteční večer všem. Omlouvám se, že zrovna ve svsáteční den vkládám "fňukací" dotaz, ale už jsem asi ztratila všechny další možnosti.
Je to půl roku, co se se mnou rozešel přítel. Z důvodu, který vlastně dodneška nevím, protože mi ho ani nebyl schopen říct. Tenkrát mi tvrdil, že je to kvůli mým rodičům... Byli jsme spolu téměř 3 roky, byl to můj první vztah a mě to asi vzalo víc, než je normální, řekla bych. Všichni mi pořád říkají, jaký je čas nejlepší lék a že to přebolí. Ale kdy? Myslela jsem si, že už je to za mnou, ale celkově Vánoce a ta atmosféra ve mně zase probouzí "staré" bolesti. Pořád to hrozně bolí a já už opravdu nevím, co mám dělat. Naivně jsem doufala, že mi třeba alespoň napíše smsku k Vánocům nebo tak ... což se samozřejmě nestalo a ještě víc mě to bolí. Asi nezvládám pocit toho, že "já jemu už nechybím" a on "mě chybí pořád". Nemůžu ho dostat z hlavy, všechny ty vzpomínky ... brání mi to fungovat jako normální člověk. Nemůžu spát, jíst, nemluvě o zkouškovém, které mě čeká.
Jak tohle všechno zvládnout?
Děkuju za všechny názory :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj :-)

    Prvně, je mi hrozně líto, co se ti stalo, ale ber to jako zkušenost a jak jsem se dočetla, tak tvoji první, co se týče dlouhého vztahu. První rozchod je vždy "bolestivý" pro naše city. Někomu to trvá chvilku, někomu déle.
    Možná tato rada moc nepomůže, já tedy doufám, že ano.
    Být Tebou, najdu si nějaký koníček. Jóga (doporučuji nejlépe v kolektivu), běhání, je toho hrozně moc, máš tolik možností! Jdi do posilovny, vybij si to tam. Stanov si nějaký cíl. Nenapsal Ti? Dobře, ukážu Ti, že to bez Tebe mohu zvládnout.
    Nejlepší je nejdříve poznat samu sebe a tím se ti otvírá šance pro budoucí úspěšný vztah, se říká.
    Nebo buď co nejvíce ve společnosti, v blízkosti svých známých, se kterými ti je dobře.
    Pamatuj, že přítele si můžeš najít kdykoliv. Zkus nejdříve zapracovat na sobě, vstřebat zkušenosti, které jsi získala a všechno si hezky srovnat. Škola je také důležitá, to je jasné, ale být šťastná je snad i důležitější. A my všechny víme, že dokážeme být šťastné i bez svého milovaného protějšku, pokud to ovšem přijmeme.
    Jak jsem předtím psala, já mám posilku. Vybiju si tam všechno - Smutek, vztek, žárlivost.
    Rozejít se s někým kvůli rodičům, to v žádném případě. Je ubohý, když tohle udělal. Proto mu ukaž, co proto. My ženy musíme být silné a nezávislé, my si dokážeme vybojovat to, co chceme.
    Shrnu: Ber to jako zkušenost do příštího vztahu, soustřeď se víc na sebe, mysli pozitivně a věř mi, že ten pravý se objeví - Dřív nebo později, ale objeví.
    A nikdy nesmíš být smutná kvůli někomu, hlavně kvůli muži, který ti zlomil srdce!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist