První rozchod

Otázku položila: Anonymní uživatelka #310552 10.8.2015 19:57

Ahoj holky, ženy, všechny. I když nepatřím k těm, kteří s radostí sdělují své pocity ostatním, asi bych potřebovala pár povzbuzujících slov.
Bude tomu měsíc co se se mnou po tříletém vztahu rozešel přítel. Stalo se to v tu nejhorší dobu a v tom nejhorším místě, ale to je jedno. Do té doby jsem měla pocit, že nám všechno klape tak jak má. Byl můj první, vážně jsem do něj byla zblázněná až hrůza. Jako důvod našeho rozchodu mi řekl, že jsou to mí rodiče. Je pravda, že naši jsou trošku staromódnější, jsem jedináček a občas o mě mají až přehnaný strach, ale na druhou stranu si říkám, že kdyby mu na mě opravdu záleželo a měl mě rád, je mu úplně jedno jestli mám rodiče takové nebo makové - chodil přeci se mnou, ne s nimi. Řekl mi taky, že mě už mě nebere jako svoji holku, ale jako kamarádku. A to zjistil až po 3 letech? Tím víc to teď bolí. Jenže on byl jiný než já, to jsem věděla od začátku, a právě to se mi na něm líbilo. Má spoustu kamarádů, kamarádek, se všemi se zná, všude byl .. prostě extrovert tělem i duší. A poslední dobou se stávalo právě to, že když jsme spolu někde byli, všímal si víc ostatních než mě. Mrzelo mě to, ale když jsem mu něco řekla, ohradil se tím, že mu přeci nemám právo nic zakazovat ani mu v ničem bránit.
Poslední dobou mu šlo jen o sex, to je mi teď už jasné. Ještě den předtím než jsem dostala kopačky jsme se spolu vyspali ... já naivka blbá jsem si myslela, že právě tím si ho dokážu udržet. Byla jsem hrozně hloupá, teď už to vím. Nadělala jsem kvůli němu za tu dobu spoustu hloupostí, vím to a teď mě to mrzí.
Jenže teď to na mě všechno nějak padá. Mrzí mě, že on to prostě po tak dlouhé době ze dne na den všechno odstřihl, jako kdyby se nikdy nic nestalo. Já taková nejsem, proto vůbec nevím, jak se z toho vyhrabat. Přiznám se, že mě strašně vytáčí štěstí ostatních. Mrazí mě při pohledu na všechny ty posrdíčkované zamilované fotky na sociálních sítích. Chtěla bych třeba jít někam na zábavu, diskotéku, cokoli, ale nemám s kým. Nejlepší kamarádku mám na měsíc v cizině a všichni další mí známí jsou mí známí hlavně díky němu. Když jsem v práci nebo někde, kde jsou lidi, nestačím na to myslet, ale jakmile jsem sama, je to krize. Vůbec nevím, jak se z toho nějak rozumně vyhrabat a dostat se z toho. Už jen při hloupé vzpomínce na něj mám slzy v očích. Omlouvám se moc dlouhý příspěvěk, ale byla bych ráda za jakákoli povzbudivá slova :)

Moc si cením všech vašich názorů. Děkuji za ně, :)
Ale nedá mi to a musím připojit ještě jeden "zážitek". Máte taky takové přátele, kteří se vám ozývají jen tehdy, když jste na dně? Neozývají se proto, aby vás z toho dna vytáhli, ale aby vás potopili ještě hlouběji. Přesně takovou jednu "kamarádku" mám. Kdysi jsme byli skoro nejlepší kamarádky, ona se se mnou pak přestala bavit, docela bezdůvodně. Ovšem když se teď odněkud dozvěděla, že jsem dostala "kopačky", začala mi znovu psát a omlouvat se mi za všechno, co mi udělala či neudělala. Vyzvídala, co se mezi námi stalo, proč se se mnou rozešel...no klasika. Tak nějak zhruba jsem jí načrtla, jak to asi bylo. Dobře, nejdřív mě litovala, jemu dala všechny jména a bla bla. A po určité době, kdy zjistila, že jsem dostatečně v háji na to, aby mě mohla utopit úplně mi chodily zprávy typu "Stejně si za to můžeš sama, tak dlouho by to nevydržel žádný" "Je to tvoje vina, tvůj boj, teď se trápíš zaslouženě". Ne, fakt nechápu, proč zrovna já mám štěstí na takové lidi, kteří si nejdřív proklepnou, že dokážu být možná i hodná a dokážu je vyslechnout, a hned potom mě odkopnou pryč.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • radizr10.8.2015 20:36

    Rozchod je vždy nepříjemný zážitek, který převrátí život na ruby. Partner, kterému jsi věřila, se rozhodl tě opustit a jít dál. Člověk se v takové situaci cítí mizerně. To je naprosto normální a patří to k životu. Nejde se ale trápit věčně, každý se musí s rozchodem vyrovnat a jít dál.
    Jedna etapa tvého života sice skončila, ale další a úplně nová právě začíná ! Máš toho ještě spoustu před sebou ;-) Nejdříve budeš potřebovat čas se s touto životní změnou vyrovnat a zvyknout si na úplně nový životní rytmus. Využij třeba ten čas k tomu, vše si pořádně urovnat a zamyslet se nad tím, co vlastně od partnerského vztahu chceš a očekáváš. Určitě taky zajdi za někým blízkým, at´netrávíš moc času sama, případně vyhledej nějakou skupinku lidí, se kterýma ti bude dobře (např. lidi se kterýma tě spojuje společný zájem o něco)... S něma se můžeš uvolnit, pobavit a zapomenout... Rozchodem život nekončí. Stále máš určitě své životní cíle a sny, kvůli kterým stojí za to žít a snažit se. Teď máš tu nejlepší příležitost začít pracovat na dosažení toho, co tě bude skutečně naplňovat. Udělejte to, po čem jsi tak dlouho toužila, ale doteď na to nebyl čas. Získejte nové zážitky a prožij své nové příběhy :-)

  • millin10.8.2015 20:39

    Po třech letech vztahu jsi z toho samozřejmě smutná. Hlavně si neříkej, že to skončilo proto, žes udělala něco špatně. Někdy se prostě stane, že zamilovanost vyprchá... Vyléčí tě ale jedině čas. Doporučuju vymyslet nějakou činnost, která tě zabaví, nějaký cíl... já jsem si třeba dělala po rozchodu řidičák, poznala tam nové lidi, takzvaně si rozšířila obzory. Smutno ti bude ještě hooodně dlouho, ale slibuju, že jednou na to budeš vzpomínat s nostalgickým úsměvem a vedle sebe budeš mít mnohem lepšího muže. Taky jsem měla už dvakrát po rozchodu pocit, že bez tohohle chlapa prostě umřu, že svět zčernal. Teď vidím, že to tak osud chtěl, protože v sedmadvaceti jsem potkala toho nejlepšího.

  • Je to blb. Chvíli si pobřeč to je normální. Nejlepší bude najít si nějakého koníčka aby jsi zabila čas co jsi strávila s ním. Možná se u toho i seznámíš a najdeš pár nových kamarádů. Vím že to teď zní divně, ale on se najde ten pravý který bude lepší než tenhle hulvát co má důvody k rozchodu že bych se z toho posr***. A pokud tě tak berou ty štastné páry tak na sociální sítě nechoď. Spíš se zaměř na to že si teď můžeš užívat. Ono to přejde časem. Já jsem teď ráda za tyhle blby co jsem měla dovedli mě až k mému skoro manželovi s kterým čekáme mimčo a jsem s ním šťastná jako s žádným před ním. Takže tenhle byl debil, pobreč si, najdi si svoje zájmy a užívej si on se někde najde ten pravý. Držím palce ať je brzy líp ;-)

  • petulinkaa1310.8.2015 20:54

    to je normalni,ze to nejde jen tak odstrihnout 3 lety vztah,ve stavu co si je normalni,zazila ho kazda,lek neni,jen čas..časem to budes vse videt jinak,nezapomenes nikdy,to je jasny,ale budes to brat jinak,prijde jiny chlap a pujde to samo,ted se ti to nezda,si nas..na cely svet,nic te nebavi,vse te stve,myslis jen na nej,ale ver,ze to je normalni faze kort po takove dobe,nech tomu cas,ten dela divy :-) drz se :-)

  • Kašli na něj. Nestál za to. užívej volnosti a ten pravej přijde!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tvůj ex je blbeček!!!!!!!

  • sono211.8.2015 8:27

    To máš tak. Sr mladá holka. Tým si prejde skoro každý kým sa vydá:-)podľa toho, čo si písala je priateľ poriadny hňup. Ono niekedy je to množstvo známych aj na škodu. Človek to nevie nejaké separovať, stále chce byť všade v kontakte a príde mu asi, načo byť s jedným, keď môže mať každú chvíľu iného nového. Uvidíš, príde niekto lepší, ktorý ti dá celú priazeň, svoj čas, lásku. Ber to ako začiatok niečoho nového. Hlavne sa nepozeraj do minulosti a nebanuj. To on by mal. Prajem veľa šťastia:-)

  • Ahoj, nejsi náhodou z Brna, žebychom zašly někam posedět, mám podobnou zkušenost...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist