První procházka s miminkem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #375297 4.8.2017 7:48

Holky,kdy jste šli poprvé s miminkem ven? a na jak dlouho?díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tyjo... nějakých deset dnů? Asi na hodinku. Ale úplně si pamatuju, jak jsem furt nevěděla, jak do toho (jestli před kojením/po kojení atd.) :-D

  • terryk4.8.2017 8:31

    Tak záleží na počasí. V létě, když nebude vedro, vichr nebo pršet, klidně už druhý den po návratu z porodnice třeba na.pul hoďky, hoďku. V zimě jsem s malou šla asi sedm dní po porodu, to mrzlo asi mínus tři a šly jsme deset minut k dr a deset minut od dr. Pak jsme chodily cca týden každý druhý den na půl hodiny max. No a po měsíci pak na hoďku i v mínus pěti.

  • syn podzimní a poprvé ven když měl asi 7 dní na cca 40 minut. dcera letní podobně.
    nechodila bych když jsou ty největší vedra, takže spíš ráno/ večer, ale pro donošené dítě není už od propuštění z porodnice problém jít na chvíli ven.

  • U první dcery jsme čekali, až bude mít 3 kg a pak jsme vyrazili jen na chvilku po sidlisti. A ted s druhou sme vyrazili druhý den, když sme se vrátili z porodnice a taky jen po sidlisti. V tech vedrech ven moc nechodime, jen vylezem vecer na terasu k bazenku, nebo ráno na rychlo aspon nakoupit.

  • hiuhi4.8.2017 8:54

    Mala byla narozena v listopadu, meli jsme pockat az pribere na 2,5kg (pri propusteni z porodnice mela pod 2,5), takze jsme sli az tyden po propusteni.... A byli venku asi pul hodky a postupne jsem to prodluzovala....

  • sisterrys4.8.2017 8:58

    Druhý den po propuštění z nemocnice k dr, celkově asi 45 minut. Ale nás pouštěli až desátý den. Další den už jsme šli na hodinu. A pak už i dvakrát denně. Já jsem zastánce toho být, co nejvíc venku. Takže pokud není nějaké extrémní počasí (horko, mráz, silný vítr, inverze), tak klidně hned.

  • JanaRad4.8.2017 9:00

    První dítko je narozené v červenci, takže hned den po návratu z porodnice a hned na 2 hodiny :-) Druhé dítko je v prosinci, takže tam dlouhou pouze autmo k dr a tak, na klasickou procházku až po snad dvou měsících, protože to s kočárem prostě nešlo a třetí je v březnu, tam jsem šla tak po dvou týdnech, musela jsem pro druhé do MŠ :-)

  • Jak se srpnovym tak s rijnovym jsem chodila ven hned po příchodu z porodnice 1-3x denně (s druhým ze skolky tak 2h procházky aby se proběhla i starší dcera, ale zaroven abych na podzim nebo v zimě nemusela kojit venku ) Nevidím důvod proč sedět doma, venku je miminkum lip a nevim, co bych cely den doma dělala :) Samozřejmě s ohledem na počasí, ve vedrech jen ráno a večer. V dešti bez problemu, to se spinkalo nejlíp. V minusovych mrazech velmi omezene. I když o Vánocích mi 2m mimco spinkalo venku na horách dvakrát denne třeba 2h i víc. Ale v Chariotu, tak tam je dost chráněné před mrazem. Obě děti jsou zdravé jak ripy :)

  • hned po návratu z porodnice, asi na 15 minut. Novorozenci mohou ven pokud není víc jak 30 st. a obléknout úměrně teplotě venku ať se nepřehřeje. Teď v létě jsem s mimčem (cca přes to 6nedělí) chodila ven hned ráno, pak už jsme byli doma

  • ivetkaprochazkova31.10.2022 10:55

    Byli jsme se teď projít s miminkem v jednom lese a opravdu je to kouzelné. Někdy člověk může mít dobrou náladu jenom z toho, že je právě v dobré prostředí. Manžel vzal s sebou jenom https://www.penepex.cz/kategorie/filtracni-konvice-a-lahve/ filtrační konvici a moc jsme si tu procházku užili. Dítě sice trochu řvalo, ale na to si prostě musíme zvyknout.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist