První příkrmy - kupované nebo domácí?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33108 11.1.2013 13:20

maminky co říkáte na příkrmy kupované ve skleničce? Případně, pokud ano, jak dlouho po otevření sklenička vydrží v ledničce? Jak to ohříváte?

Jen abych doplnila proč se vubec ptám. Nikdy jsem ani neuvažovala nad tím, že bych kupovala skleničky, striktně jsem tvrdila, že JÁ jedině vařené domácí, nicméně přišla doba první příkrmů a já se pustila s vervou do vaření a malý jaksi nespolupracuje. Co mu dám mrkvičku samotnou, cuketku samotnou, nebo s bramborem, to se šklebí, dokonce ho z toho natahuje. Zkoušela jsem více husté, mene husté. No a dneska když ho zase natahlo z mého připraveného jsem se naštvala a zkusila mu nabídnout skleničku od Hami hruškovou a po tom se dokonce natahoval sám. Moc jsem ho sníst nenechala, protože jak před tím nejedl nic, tak jsem nechtěla at najednou sní třetinu sklenky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mluvíš tedy o přesnídávkách?? Našemu tedy domácí přesnídávky nevadili, ale maso-zeleninu, nebo nejdřív tedy zeleninku domácí nechtěl, kupovala jsem tedy mrkvičky ze skleničky. Po čase (cca 1 měsíc) už jsem zvesela vařila všechno možný a malej baštil. Chce to čas, aby si na nové chutě zvykl.;-)

  • Ahoj, my jsme meli doma uplne to stejne. Varila jsem dvojcatum kazdy den a kazdy den mi to plivali a sklebili se. Mela jsem tu nejake darovane sklenicky, tak jsem jeden den jednu vyzkousela a bastili jak pominuti. Od te doby jsme byli vyhradne na sklenickach, az tak kolem 10 mesice mi zacali jist i varene :) Jinak je ohrivam v mysce s horkou vodou, do mikrovlnky bych to nedavala a otevrou nechavam v lednici jen do druheho, maximalne tretiho dne :)

  • Ja jsem vzdycky tvrdila,ze ja budu varit a sklenicky nikdy a maly je na sklenickach od mala. Bude mu rok a pul a jeste obcas kupuju sklenicky. Kdyz jsme zacinali, tak tema malyma a me jedl od zacatku vsechno, takze ja malokdy nechavam do druheho dne pac nemam co, spise mi breci ze chce jeste. Ale kdyz uz tak neohraté jidlo do druheho dne v lednici. Od roku jsem nekdy uvarila,ale moc mi to nechtel a ted jsme pul na pul, porad mu ty kupovane chutnaji, ma teda rad hlavne testoviny. A ovocne taky kupuju. davam teda i ovoce,ale na navstevy a cesty beru ovocne pyre.

  • duramura11.1.2013 15:31

    ja varim, tak 1x za 14dni davam kupovany prikrm. me se vubec nelibi co v tech sklenickach je, tedy, kdyz koupim maso+brambotu+mrkev, tak proc je tam stopadesat dalsich slozek (a este jim za to platit!)? a protoze je nedavam moc casto, tak kupuji Hipp (navic sme pro nej byli v nemecku, kde je za polovicni cenu) nebo Nestle.
    me mala ji ale vse (bude ji rok), krom sklenicek s protlakem, ale ty nechutnaj ani me, bleee :O= kdyby odmitala domaci stravu, tak bych jela take ve sklenickach, ma kamaradka se s prvnima prikrmama take kuchtila a mala ji to hodila na hlavu, tak skoncily s kupovanym. co nadelas...
    jinak sklenku jsem vzdy sdelavala max. na 2x

  • Martasek8911.1.2013 21:30

    Od začátku jedině domácí, stačila zkouška jedné skleničky a mohla jsem to vyhodit, hnus. Není nad domácí stravu :) Kupuji poze jednou za čas přesnídávku :)

  • ahojík....malej je od uk.6měs. na skleničkách a moc mu šmakují :-) vařené doma nechtěl. TeĎ mu bude rok a půl a pomalu jsme přešli na domácí stravu, taky to je jednodušší v tom že už může v podstatě vše. Skleničky mám ale ještě pořád doma, na cestování nebo když se nechce vařit se pořád hodí ;-)

  • Mně dokonce dr. řekla, ať začneme kupovanými příkrmy a až zjistím, co malému chutná a co ne, tak ať začnu vařit doma. Když jsem zkoušela první domácí, tak mu to moc nechutnalo, ale postupně si zvykl a teď už baští domácí stravu krásně. Otevřené nechávám v ledničce maximálně do druhého dne. Ale většinou to na nich píšou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist