První pohovor

Otázku položila: Petra12345 22.6.2012 15:32

Ahojky prosím Vás o radu, v pondělí jdu na svůj první pohovor (první zaměstnání), vím, že se tam můžou zeptat na cokoliv, ale chtěla bych vědět, na co se např. ptali právě Vás, abych se alespoň malinko mohla připravit, předem děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě vždycky naštvou otázky na začátku konverzace typu...Co očekáváte od tohoto pohovoru? Jak znáte naši firmu? (je dobré si o tom něco najít, ať vidí zájem a vlastní iniciativu)
    Dále se možná připrav na dotaz jaký plat si představuješ (není vždy nejlepší vypadat skromě a říct málo, protože jinak ti víc nedají i kdyby mohli...)
    Co očekáváš od dané práce, jak budeš ty prospěšná. Pak budou chtít tvé sebehodnocení, tak se prodej ;-).
    Plus to co psala Jannys samozřejmě :-)

  • Řekla bych,že néjčastější otázka zní "proč si myslíte,že zrovna Vás hledáme" :-) pak samozřejmně otázky ve formně jestli jsi už někde dělala,zkušenosti a pod.

  • Martasek8922.6.2012 15:43

    Já nikdy nezapomenu na otázku - To chcete do Prahy, když jste z Moravy? Bydlení je tu drahé ... Fakt krásná otázka :D Ne, do Prahy jsem enchtěla, proto jsem tam šla na pohovor !!!!!!!!!! :D

  • Mě u prvního pohovoru zaskočili otázkou: Kdy a kolik chcete mít dětí? a pak otázka: Jste časově flexibilní?
    A jinak tu už ostatní otázky padly.

  • Otázky na děti jsou sice zakázané, ale stejně je často pokládají. Taky se Tě můžou zeptat Jak sisama sebe představujete za 5 let? Chtějí tím zjistit, jaké je Tvoje očekávání a ambice a zda jim neutečeš.

  • Hlavně ať víš něco oté firmě kam nastupuješ,aby jsi vůbec věděla co posktuje :) Na tohle se mě také ptali, ještě že jsem se přečetla na netu co to za firmu vlastně je :)

  • Verousek8922.6.2012 20:56

    Se mnou se nejčastěji bavili o mém životě, pocházím z Vysočiny, ale přestěhovala jsem se do Severních Čech, takže to je poměrně často zajímalo. Hodně se ptají na školu a taky hlavně na zkušenosti, brigády. Pak padají takové ty obecné otázky, co tu holky psaly, ale každý pohovor je úplně jiný. Každá firma si ho přizpůsobí dle svého, pokud máš nějaké zaměření, tak počítej, že je dost pravděpodobné, že tě budou zkoušet i ze znalostí - znalostní testy, výpočty, testy na PC, i spoustu testů zaměřené na zvládání stresu, na vyrovnávání se s krátkým časem, .. Zažila jsem toho už spoustu. V dnešní době máš výběrová řízení většinou na více kol, prvním kolem bývá to, že tě pozvou na pohovor, první pohovor bývá takový obecnější a když tě pozvou do druhého kola, tak tam se ptají konkrétněji. Na každém pohovoru vždy padla otázka, jakou mám představu o platu a kdy můžu nastoupit.

  • Já vždycky narazím jen když se mě zeptají, jestli jsem vdaná. A pak následuje komentář - No a vy si myslíte, že vás někde vezmou? Mladá a vdaná. Každému je jasné, že co nejdřív budete mít děti, ani se nemusíme ptát. :-(

  • Já souhlasím s holkama, většinou narazíš na tyhle klasické otázky, mě teda dost lezoucí na nervy... Ale chtěla jsem dodat, že jak tu bylo zmíněno, nemají se tě vůbec ptát na to, jestli máš děti nebo plánuješ rodinu, ovšem často to dělají většinou jim každý odpoví, já odmítla odpovědět a když mi řekli, že mě berou, tak dodali, že chtěli někoho, kdo si je vědom svých práv a neodpovídá na to, na co nesmí nebo nemusí :D Ale to už je dýl a samozřejmě mě vzali i z jiných důvodů, ale tohle očividně mysleli naprosto vážně a já jsem si jen vzpomněla na učitelku veřejné správy ze školy, která nám říkala, at jim na to právě z tohoto důvodu neodpovídáme.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist