První návštěva přítele u nás doma. Problém.

Otázku položila: Anonymní uživatelka #49463 29.10.2011 1:29

Já vím, že rodinu si člověk nevybírá, ale musíte pochopit, že je to pro mě takové těžké. 2 měsíce mám přítele, vážně jsem si nic lepšího nemohla přát, on je skvělej, neustále mi dokazuje jak mě miluje a všechno, jednoduše jako z pohádky. Bydlí v moc pěkném domečku, super rodinka. Je mu 17. Asi je čas, abych ho vzala k nám. On oba moje rodiče už zná, jak tátu (ten je z něj nadšenej), tak mámu (neutrální názor, ale přeje mi to). V čem je problém? Bydlíme na vesnici. V bytovce. No a s babičkou! To všechno by se dalo přežít, jenže naše rodina je těžce zemědělská, takže máme slepice, králiky a takle, pěstujem všechnu možnou zeleninu. Naše dvoupatrová bytovka, no spodní byt je docela pěkně předělanej, bydlej tam rodiče, já bydlím nahoře, můj pokoj je krásnej, ségry pokoj je krásnej, ale babička si to prostě nechce nechat předělat, takže ta horní koupelna je příšerná, nehorázně stará a i když se umyje, tak prostě vypadá špinavá, kuchyně je v podstatě to samé, i mě už přijde trošku nechutné tam jíst.. A babička. Vlezlá, ukřičená, šíleně bordelářská, nevim, asi bych se za ní před nim styděla. Navíc chodí každé ráno, odpoledne a v noci krmit do naše zvířectvo, takže nikdy neni doma klid. Pořád někomu radí, leze do soukromí... Já samotná to jen tak tak zvládám a tahat do toho svého miláčka se mi nechce :( Přitom bych ho k nám strašně ráda vzala, ale nevím, jak na tohle bude reagovat, za tu dobu co spolu jsme jsem se nezmínila o tom, že bysme bydleli s babičkou, že to u nás není zrovna pěkné a už vůbec ne o tom, že máme králíky. co mám dělat? Chci ho k nám vzít, ale docela se stydím :(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli tě miluje, není co řešit. Tohle nemáš sama šanci ovlivnit. Takže to prostě oba musíte vzít tak, jak to je.

  • Neboj se, u nich určitě také není všechno ideální. ;) Narovinu bych mu řekla, že s babičkou není řeč, tak ať se nediví, ale vždyť to třeba nemusí ani vidět hned při první návštěvě - když ho vezmeš dolů k rodičům, tam si třeba v kuchyni vezmete pití, dojde si dole na záchod a pak ho akorát zavedeš nahoru k sobě do pokoje. :) Neměj strach, u nás taky všechno ideální není - já mám třeba pokoj s bráchou a ten si moc neuklízí, přítel to bere v pohodě. :) U nich zase mají hezký celý byt, jen přítel tam má pořád bordel jako v tanku, takže první, co dělám, když přijdu, je, že mu začnu trochu uklízet, aby se tam dalo vůbec hnout. A taky mě to neodrazuje. :)) Navíc je přítel často u dědy, který má také hospodářství, má to tam hrozně rád a já taky. :) Chodím mu pomáhat krmit, chodíme se psem na procházku a strašně ráda s přítelem jezdím s kombajnem a traktorem. Zajímá mě, co dělá, co ho baví, co má rád - no a když jsem to poznala, začala jsem to mít ráda také. :)
    Budu ti držet palce a uvidíš, že to bude dobré! ;)) A nám tu dej také vědět, když si vzpomeneš. :)

  • znám i horší případy a je to ok. důležitá si ty tvůj pokoj a on. Zapomeň na babičku, taky takovou jednu mám, ale nic s tím neudělám a manžela to neodlákalo :-) Hlavu vzhůru, jestli máte zbytek domu ok tak to uvidí i on a pochopí, že s babičkama se nehne, možná má podobný typ babičky :-)

  • Verousek8929.10.2011 11:01

    Neboj se, rodinu si opravdu nevybíráme a tvůj přítel to určitě pochopí. Vysvětli mu, jakou máš rodinu a kde bydlíš. Já mám babičku a dědu podobného ražení, zahrada taky plná všeho možného, CELÝ dům starý, nezrekonstruovaný, kuchyně, koupelna, obyvák původní a mám i takovou mámu, ale svého přítele jsem na to upozornila a bere to tak, jak to je. Taky jsem se poprvé styděla, ale tohle je věc, kterou neovlivníš. Hodně štěstí :)

  • Neboj, jestli je takovej jak píšeš, tak to problém nebude, normálně mu to předem vysvětli a on to pochopí. Manžel má taky "problémovou" babičku a já to neřeším, rodinu si nevybíráš, vybrala jsem si jeho a s ním jsem šťastná a občas návštěvu oba přežijeme, nic mu nevyčítám, protože za to nemůže. Miluju jeho a jeho rodinu respektuji.

  • Jak říká mijaju a asi bych ho předem připravila na to, jak žiješ - zemědělství, babička, proč to tam tak vypadá, prostě na to nějak zavést řeč a on sám Ti pak třeba řekne, že mu to nedělá problém a tak ;)

  • esternovakova197027.12.2022 9:34

    Já také bydlím s mým manželem na vesnici a všechno se to tak nějak semlelo. Babička si myslela že když žijeme na vesnici, tak že máme nějaký dobytek. To bylo ale překvapení když zjistila že nemáme ani ty https://www.caskrmeni.cz/eshop/slepice/krmitka-a-napajecky/ napáječky pro slepice a všechno děláme tak nějak ručně. Ona vychovávaná v drůbežárně se přes to nemohla přenést

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist