První návštěva kostela

Otázku položila: lyra232 29.8.2022 21:39

Ahoj holky,
Ráda bych zašla do kostela, ale nikdy jsem tam nebyla. Mohly byste mi prosím říct jak mše probíhá a na co se mám případně připravit?
Předem děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • stupidiack30.8.2022 10:26

    Případně můžeš přijít nejprve jen tak - mimo mši.
    I tak je kostel krásný. Možná krásnější!
    Člověk má klid na rozjímání. :-)

  • Zpěv. Úvodní slovo. Zpěv. Průvodní slovo. Zpěv. Kazani. Zpěv. Požehnání+oznámení. Zpěv. Konec.
    Neměla bys mít hola ramena.
    Přijdes, vezmes si zpěvník, někde si sednes a pak prostě děláš to, co ostatní. A vypni si zvuk na mobilu.

  • sisterrys1.9.2022 21:51

    Nemusíš se připravovat vůbec na nic. Klidně přijď. Já osobně bych si poprvé sedla někam do zadu. Jak už bylo psáno, je dobré dělat to, co dělají ostatní, ale není to povinností. Klidně můžeš celu dobu jen sedět. Aspoň tak vyšleš knězi signál, že jsi tam poprvé. Někteří kneží jsou zvyklý po mši nové lidi oslovovat, prohodit s nimi pár slov.
    Dnes už se nebere ani příliš vážně nějaký drescode, stačí slušné oblečení, na nedělní mši něco svátečnějšího. Není ani povinnost mít zahalené ramena, ale oblečení by nemělo být yzývavé.
    Jediné co tu nezaznělo, v katolických kostelech se přijímá oplatka (katolící věří, že je to Ježíšovo tělo) a k tu by jsi jako nepokřtěná přijmout neměla.

  • Taky záleží na tom, jestli jste věřící dané církve nebo ne. Pokud ne, asi není ideální jít na mši a aktivně se jí účastnit a je lepší jít někdy, kdy je otevřeno pro širokou veřejnost.

  • crazygirlxD31.8.2022 8:08

    Dobrý den, nic na tom není. Můžete tam jít, vůbec nic neznat, jen potichu sedět a rozjímat. Jinak Je to samozřejmě tak, že to má nějaký řád, ale jestli jste nikdy nebyla na mši, tak to samozřejmě nemůžete znát. Jen se nějak pěkně oblékněte, ať se cítíte dobře a neuděláte si ostudu hned první den. Doporučuji tento náramek růženín https://www.tiniana.cz/naramek-cakrovy--z-ruzeninu-a-prirodnich-kamenu--slon/ který si třeba beru já a hodně lidí mi ho chválilo. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist