První návštěva gynekologie, co mě čeká?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #182451 29.6.2018 20:53

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak probíhá první návštěva u gynekologa. Pohlavní styk jsem ještě neměla. Trochu se bojím, tak prosím poraďte. Děkuju. 😂

  • 30.06.2018 14:14:37 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 30.06.2018 14:14:37 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik29.6.2018 21:25

    Ahoj, pokud nemáš nějaké potíže, je zbytečné, aby jsi chodila na gyndu. Šla bych na gyndu až po prvním sexu. Jinak se zaregistruješ a musí jít s tebou zákonný zástupce, pokud ti ještě není 18. Zeptá se tě zda jsi či nejsi panna a dle toho udělá prohlídku.

  • Ahoj :-)
    Já jsem šla poprvé na gynekologii v 17ti, musela jsem ještě se zákonným zástupcem - takže s mamčou. Týden před prohlídkou jsem propadala absolutní panice, jelikož jsem celkem stydlivá :-D. Každopádně, vybrala jsem si lékařku, ne lékaře, to mě trošku uklidňovalo.
    U mě návštěva probíhala tak, že jsem si nejdříve s mamčou a paní doktorkou povídaly - první menses, pravidelnost a tak :-) pak se mě zeptala, jestli chci, aby mamča během vyšetření počkala před ordinací. Než jsem stačila odpovědět, mamča už byla z ordinace pryč se slovy, že počká venku :-D. Když jsem pak zůstala v ordinaci sama s paní doktorkou, zeptala se mě na pohlavní styk, moje odpověď - žádný ještě nebyl. A pak proběhlo samotné vyšetření, kdy mi paní doktorka vždycky předem řekla, co se chystá dělat. Vyšetřovala mě normálně zrcadly (těmi nejmenšími) a ultrazvukem. Je to možná malinko nepříjemné, ale trvá to chvilinku a není to tak strašné, jak to popisují někteří v jiných diskuzích. Důležité je, se uvolnit a doktorce/doktorovi věřit :-).
    Nemusíš se vůbec ničeho bát :-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 507 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist